Vardar zoru başardı

2019 Sezonu Velux EHF Final4 şampiyonu Makedon Vardar oldu.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Final4 finali muhteşem bir seremoni ile başladı.

Lanxess Arena’yı dolduran 20bin kişi, HC Vardar ile Telekom Veszprem arasında oynanan finalin heyecanını sonuna kadar hissettiler.

İlk dakikalar karşılıklı goller ile başladı. Vardar en etkili silahı Kristopans’ı kullanmaya çalışırken, Veszprem oyunu yaymaya çalıştı. İlk 10 dakika Vardar’ın 6-4 üstünlüğü ile geçerken, Timur Dibirov’un golleri ve Vardar kalecisi Milosavljev’in kurtarışları Vardar’ın önde götürdü. Bu dakikalarda ilginç olan 215 boyu ile şut çekmesi beklenen Vardar’da Kristopans’ın 2 asist yaparak pivotta %100 gol pozisyonlarını hazırlaması oldu. İlk 15 dakikayı Vardar, Telekom Veszprem karşısında 9-6 önde geçerken, Vardar’da Moraes Rogerio kendine gelen asistleri iyi değerlendirdi ve skor yükünü taşıyor. Telekom Veszprem’in orta alandan daha fazla yüklendiği gözüktü. 20.dakika 11-9 Vardar’ın üstünlüğü geçildi. Vardar savunmada yüksek savunması ile Veszprem’in 9metre üzerinden şut çekmeye zorladı. Şimdiye kadar ki bu taktiği Vardar’ın tuttu ve 22.dakika 13-9 Vardar’ın üstünlüğü ile geçildi. Vardar’ın aradaki farkı 5 sayıya kadar çıkarması üzerine Veszprem teknik ekibi mola almak zorunda kaldı. İnanmış bir Vardar, Veszprem’e zor anlar yaşattı ilk yarıyı 16-11 önde kapamasını bildi.

İkinci devre Veszprem kalesine Sterbik geçince maçın rengi değişti. İlk yarıyı 5 sayı farkla kapatan Vardar, Veszprem’in çoşkusunu ayak uyduramadı ve aradaki fark 36.dakikada iki sayıya düştü. Sterbik farkı ortaya çıktı. Kritik kurtarışları ile Veszprem hayat buldu ve aradaki farkı tek sayıya düşürdü. (17-16) Final de seyirciler hop oturup hop kalktılar. Ancak Vardar’ın molası işe yaradı ve fark tekrar 3 sayıya çıktı.(19-16) Final müsabakasının son çeyreğine Vardar 20-18 üstün girdi. Son çeyreğe girildi. Vardar’da pivot Stoilov’un yerde kalması üzerine maçın Alman hakemleri Video kaydını tekrar izleyerek Mackovsek’e zaman cezası verdiler. Vardar merkezden yüklenmeye devam ederken, Veszprem kontra atakların peşinde oldu. Bunda da başarılı olan Macar ekibi 49.dakika da tekrar aradaki farkı 21-20 ile tek sayıya düşürdü. Bu dakikalar karşılıklı goller ile geçerken, Veszprem savunmada 1-2-3 taktiğini uygulamaya başladı. 53.dakika 24-21 Vardar’ın üstünlüğü ile geçildi. Veszprem, son dakikalarda Vardar’ı kovalamaya devam etti ve maçın son 5 dakikasında aradaki farkı tek sayıya 24-23’e düşürdü. Ancak Vardar kalecisi Dejan Milosavljev kalesini korumayı başararak Veszprem hücumlarını engelledi. Maçın son anlarında daha iyi oynayan ve topun sevdiği Vardar 27-24 ile 2019 VELUX EHF Final4 şampiyonu oldu. Veszprem 4. Kez finalde kaybetti.

Bakmadan Geçme