VELUX EHF Final4'da ilk finalist Telekom Veszprem

VELUX EHF Final4'un ilk maçında gülen taraf Telekom Veszprem oldu.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Final4’un ilk müsabakasında Macar Telekom Veszprem ile Polonya ekibi PGE Vive Kielce karşı karşıya geldi.

Veszprem maça fırtına gibi başladı. İlk dakikalarda 3-0’lık üstünlük sağladı. Hücumda cılız kalan Kielce şutörlerine geçit vermeyen Arpad Sterbik ilk 10 dakikada üç kurtarışa imza attı. Veszprem hücumda daha etkili olsa aradaki farkı arttırabilirdi. İlk 15 dakika 7-5 Telekom Veszprem lehine geçildi. İlk devrenin son 10 dakikasına girilirken her iki takımda skor üretmekte zorlandı. Kielce aradaki farkı 1 sayıya düşürmeyi başararak Veszprem’in hatalarını iyi değerlendirdi.(8-7) 

Telekom Veszprem’de 35 forma numarası ile Mahe Kentin’in 23.dakikada  bir top kaybı yapması ardından bir de hücum faul yapması Kielce’nin ilk defa önce geçmesine sebep oldu.(8-9) İlk devrenin son 5 dakikasında müsabakada tempo yükseldi ve karşılıklı goller ile geçildi. Kielce 10-11 üstünlüğünü devam ettirmeyi başardı

Son dakikalarda hatalar yapan Kielce, Veszprem’in beraberliği yakalamasını engelleyemedi ve ilk yarı 13-13 berabere sonuçlandı.

Müsabakanın ilk yarı istatistiklerine bakacak olursak;

İlk yarıya damga vuran isim Telekom Veszprem’de Arpad Sterbik oldu. 14’şutun 8’nin kurtaran tecrübeli isim %57’lik bir orana sahip oldu. Telekom Veszprem’de en skorer oyuncu  4 gol ile Manuel Strlek olurken, Kielce’de Alex Dujshebaev 3 gol ile takımını en fazla katkıyı sağlayan oyuncu oldu.

Haber

İkinci yarı karşılıklı goller ile başladı. İki dakika içinde toplamda 4 gol maçın temposunun yükselmesine sebep oldu. İkinci devrenin 9.dakikasında yaşanan bir pozisyondan dolayı maçın hakemleri futbolda VAR olarak bilinen video hakem sistemine başvurdular ve Veszprem’den 31 numaralı oyuncu Blagotinsek Blaz kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ancak süre ilerledikçe kırmızı kart Veszpremi ateşledi ve aradaki fark 3 sayıya çıktı. Veszprem üst üste bulduğu goller ile skoru 42.dakikada 22-18’e getirdi. Müsabakanın son 15 dakikasına Veszprem 25-21 önde girdi. Bu dakikalarda Veszprem’de Petar Nenadic sahneye çıktı ve kendisinin 9. takımının ise 28. golüne imza atmayı başardı. Müsabakada son 5 dakikaya girilirken Veszprem’in 30-28 üstünlüğü vardı. Veszprem’de özellikle 15 forma numarası ile Tönnesen Kent Robin ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da kritik gollerine devam etti.

Son dakikalarda Veszprem galibiyete olan inancını sürdürdü ve maçı da 33-30 kazandı.

Telekom Veszprem böylece finale yükselen ilk ekip oldu.

Bakmadan Geçme