VELUX EHF Final4'da sürpriz sonuç

Veluıx EHF Final4 ikinci yarı final maçında sürpriz sonuç ortaya çıktı.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Final4 yarı final ikinci maçındaki Barça Lassa ile HC Vardar karşı karşıya geldi.

Lanxess Arena’daki 20bin kişi önünde oynanan müsabakayı kazanan Makedon Vardar oldu.

Müsabaka Barça Lassa’nın atışı ile başladı. İlk 5 dakika 3-2 Barça Lassa’nın üstünlüğü ile geçilirken, Barça Lassa’nın sert savunması dikkat çekti. Vardar’da sezonun en iyi kaleci performansını gösteren Dejan Milosavljev, Barça Lassa’nın hücumlarına tek başına kurtarışları ile engel oldu.

Vardar hücumlardan boş dönünce Barça Lassa fırsatları iyi değerlendirdi ve ilk 10 dakikayı 6-4 üstün geçti. Barça Lassa’nın özellikle orta alandan Aron Palmarsson ile etkili olmaya çalıştığı gözükürken, Vardar topu daha çok kanatlara indirmeye çalıştı. Savunmada daha sert oynayan ve etkili olan Barça Lassa, Vardar’ın boş hücumlarında hızlı çıkarak sonuca ulaştı ve ilk devrenin son 10 dakikasına 11-8 önde girdi. Barça Lassa’nın aradaki farkı 12-8 dört sayıya çıkarması üzerine Vardar kenar ekibi mola almak zorunda kaldı. Vardar’da üst üste hatalar sonucu aradaki fark 6 sayıya çıktı.(14-8) ve teknik ekipten mola geldi. İlk devrenin sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Barça Lassa ilk yarıyı 16-9 önde kapadı. 

Müsabakanın ilk devresinde göze batan istatistik ise kaleci performansları idi. Hem Barça Lassa kalecisi Gonzalo Perez de Vargas hem de Vardar kalecisi Dejan Milosavljev %44 kurtarış oranı ile oynadılar. Vardar’da Timur Dibirov ilk devrede hayal kırıklığı yaratan oyuncu oldu. Barça sağ kanat oyuncusu 20 forma numaralı Aleix, ilk devrede en golcü oyuncu oldu.

Müsabakanın ikinci devresi karşılıklı goller ile başladı. Barça Lassa kalesini gollere kapatınca aradaki fark yedi sayıya çıktı. İkinci devrenin 10 dakikası 22-15 Katalan Ekim’in üstünlüğü ile geçti. Müsabakanın hakemleri Zigmars Sondors ve Renars Licis’in müsabaka içerisinde verdikleri kararlar, Vardar ekibi tarafından beğenilmedi ve bir çok kararlarında hem taraftarlardan hem de oyunculardan tepki aldılar. Maçın 47.dakikasında içerisinde aradaki farkı Vardar’ın 4 sayıya (25-21) düşürmesi üzerine Barça Lassa teknik ekibi mola aldı. Dakikalar ilerledikçe Vardar aradaki farkı kapadı. Son 4 dakikaya 26-26 eşitlik ile girildi. Maçın son 2 dakikası içerisinde Barça Lassa’da  Santos kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Vardar son iki dakika da öne geçmeyi başardı 26-27. Barça Lassa son 5 dakika içerisinde ne olduğunu anlayamadı. Son dakikalarda öyle basit hatalar yapan Barça Lassa, Final biletini Vardar’a teslim etti. Müsabakayı Makedon Vardar 27-29 kazanmayı başardı. Hc Vardar bu sonuç ile Telekom Veszprem’in VELUX EHF Final4 2019 finalinde rakibi oldu.

Bakmadan Geçme