VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları sona erdi

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde Grup maçlarının ardından son 16 turu ve çeyrek finale çıkan ekipler belli oldu.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET /OKAN HALAY – A Milli Erkek Takım Antrenörlerimizden Okan Halay, Velux EHF Erkekler Şampiyonlar Liginde sona eren grup müsabakalarını ve eşleşmeleri yorumladı.

“Şampiyonlar Ligi grup maçları tamamlanarak son 16 turu geçen hafta sonu oynanan maçlardan sonra belli oldu.

A grubunda Barca Lassa grubunda  son  oynadığı  Rhein-Neckar Löewen maçında özellikle ilk yarı performansıyla  galibiyete ulaşırken  doğrudan çeyrek final hakkını elde etti ve VELUX EHF Final4’un en önemli adayı olduğunu gösterdi.

Haber

A grubunun en büyük sürprizi geçen senenin şampiyonu Montpellier takımının son 16 dışında kalması oldu. Grup maçlarında sadece 3 galibiyet alabilen Fransız takımının performansı şaşkınlık yarattı.

Telekom Veszprém HC daha önce deplasmanda kazandığı Vardar maçı ile sıralamadaki 2.lik şansını koruyarak daha önceki finallerdeki gibi var olduğunu bir kez daha gösterdi.

Vardar takımı 2 sene önce şampiyonluğu göğüslediği ligde inişli çıkışlı performans gösterse de son Montpellier maçındaki mücadelesiyle kendi rengini yine gösterdi.

Kielce ve Rhein Neckar Löwen’in  kendilerini daha önceden son 16 turunda kalmalarını sağladıkları için oynadıkları son maçlarda Kielce özellikle Veszpreme karşı savaşan bir oyun sergilemesine rağmen galibiyet elde edemedi.

Son 16 turunda A grubundaki son 3 maç performansıyla Montpellier’i dışarda bırakan Meshkov Brest, Kristianstad maçında yüksek yüzdeli hücumuyla farklı galibiyet alarak büyük bir sürprize imza attı.

B grubunda Final 4 ‘un herkesin söylediği  ilk takımı PSG grup maçlarında sadece 1 mağlubiyet alarak rakiplerine gözdağı vererek doğrudan çeyrek finale çıktı.

Haber

Veszprem  gibi diğer bir Macaristan takımı Pick Szeged takımı grup maçlarında 9 galibiyet 2 beraberlik alarak kendine avantaj sağlayarak Polonya takımı Wisla Plock ile eşleşti.

Flensburg takımı daha önceki  senelere göre daha kötü bir görüntü vermesine rağmen önemli bir takım olduğunu grubunu 3. tamamlayarak gösterdi.

Nantes takımının özellikle kendi liginde Psg’ye karşı oynadığı maçları gördüğümüzde sıralamada daha iyi bir yer beklerken grubunu 4.sırada tamamlayarak Rhein Neckar Löwen ile eşleşti.

Haber

5 ve 6.sırayı ise Zaporozhye ile Zagreb elde edince grup tamamlanmış oldu.

Play-Off maçlarının oynandığı Beşiktaşında bulunduğu C grubundan Sportif CP takımı tarihinde çok önemli bir başarıya imza atarak son 16 ya kalarak çeyrek finalde Veszprem ile eşleşti.

D grubundan ise Wisla Plock Silkeborga rövanş maçında üstünlük sağlayarak son 16 biletini alan takım oldu.

Eşleşmelerde favori takımlar belli olmasına rağmen sonucunu merakla beklediğim SG Flensburg-Handewitt- HC Meshkov Brest eşleşmesi olacak.

Bakmadan Geçme