Yabancılar ligi

Hentbolhaber.Net yazarı Mehmet İhsan Doğan, Zağnos SK ile Bursa Nilüfer Belediyesi SK maçını kaleme aldı.

Yabancılar ligi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha maç başlamadan bitti benim için. 

Zağnos SK ile Nilüfer Belediyesi SK arasında oynanan Süper Lig maçından söz ediyorum.  Seremoni bittikten sonra teknik adamlar ilk yedilerini sahaya sürdüler. 

Aydemir’in ilk yedisinde 6 tane yabancı, bir tane ilaç için Türk oyuncu var: Yunus! Fatih aşağı kalır mı hiç. O da sürmüş sahaya 6 tane yabancısını bir de Şuayip’i koymuş kanada o kadar. Üzüldüm Yunus’la Şuayip’in haline. Kim bilir ne kadar yabancı(?) hissetmişlerdir kendilerini sahada. Öyle ya, sağına bak tarzan Türkçesiyle, “Sen var durmak şurda” diyen bir yabancı, soluna bak, “Hayde var sen koşmak ileri, gol atmak” diyen yabancı. Yedek bankında da sekiz-dokuz tane Türk oyuncu oturuyor konu mankeni. Ha haklarını yemeyeyim. Arada oyuna girdikleri de oldu 60 dakika boyunca. Neyse, hiç yoktan iyidir diye düşündüm kendi kendime.

Vee, 7 Metre sendromu! Yine matematik işin içine giriyor: Maçta 5 adet 7 metre cezasına hükmetmiş hakemler. 3 tanesini Zağnos SK kazanmış, 2 tanesini Nilüfer Belediyesi. Zağnosspor 3 atıştan birini; Nilüfer Belediyesi 2 atıştan birini golle sonuçlandırabilmiş. Maçın skoru Zağnosspor – Nilüfer Belediyesi 21:22 (!) Zağnosspor’a 2, Nilüfer Belediyesi’ne 1 gol eklersek skor olur: 23-23 (!) Gitti mi Zağnosspor’un 1 puanı. Ben bir şey söylemeyeceğim bu konuda.

Maça da azıcık yer verelim değil mi.

İlk gol 33’üncü saniyede, ikincisi 50’inci saniyede oldu. Sonra 5 dakika ara verdi iki takım. Zağnosspor, ilk 20 dakikada daha üstün göründü, farkı da üç gole çıkardı. Derken Nilüfer Belediyesi, 5-1 savunmaya döndü ve üç dakika içinde farkı kapatıp, bir golle öne de geçti. Soyunma odasına Nilüfer Belediyesi’nin 12-11 üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıda Nilüfer Belediyesi’nin üstünlüğü vardı. 30 dakikayı istediği gibi oynadı. Farkı zaman zaman üçe-dörde çıkardı. Zağnosspor’un çabası sonuç vermeyince Bursa ekibi iki puanla evine döndü.

Maçta dikkatimi çeken bir başka olay da iki takım oyuncularının aşırı sinirliliği oldu. Abdullah Özdeniz-Okan Yurt hakem ikilisi iki takım oyuncularına tam 9 kez 2 dakika cezası verdi. Çünkü, oyuncular zaman zaman hentbol oynadıklarını unutup, uzak doğu sporlarına doğru uzanıyorlardı. Neyse fazla kırıp, dökmeden bir 60 dakikayı daha bitirdik. Darısı yarınki Ankara Yenimahalle Belediyesi – Kastamonu Artsam Koleji maçına. Yarın görüşürüz umarım.  




Bakmadan Geçme