Yalıkavakspor kadına yönelik şiddete dikkat çekti

Hentbol Kadınlar Süper Lig’inde yolunda emin adımlarla devam eden Yalıkavakspor güçlü rakibi Muratpaşa Belediyespor’u mağlup ettiği müsabaka öncesi kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

HENTBOLHABER.NET – Yalıkavakspor’un güçlü rakibi Muratpaşa Belediyespor ile olan müsabakayı 21-20 kazandığı maç öncesinde Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ve Yalıkavak sporcuları, kadına yönelik şiddette sıfır tolerans farkındalığı adına “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum” yazılı pankart açarak konuya dikkat çektiler.

Özellikle Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde başarılı bir şekilde yoluna devam eden Denizin Kızları, açtıkları pankart ve ellerinde tuttukları dövizler ile ile farkındalığa dikkat çektiler.

Haber

Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm Kampanyası her yıl gerçekleşen ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nden 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar süren uluslararası bir kampanyadır. 1991’deki ilk Kadın Küresel Liderlik Enstitüsündeki Kadın Küresel Liderlik Enstitüsü’ndeki aktivistler tarafından üretilmiş ve her yıl Kadın Küresel Liderlik Merkezi tarafından koordine edilmektedir. Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve ortadan kaldırılması için çağrı yapmak amacıyla dünya genelindeki kişi ve kuruluşlar tarafından organize bir strateji olarak kullanılır.

 

Bakmadan Geçme