“Yardım alamazsak hepimiz iflas edeceğiz”

Nantes Başkanı PELLETIER Gaël, koronavirüs krizi sebebiyle ilerleyen dönemlerde çok sıkıntıların yaşanacağını ifade etti.

HENTBOLHABER.NET – Yurt dışında yer alan habere göre Hentbol’un en önemli kulüplerinden biri olan HBC Nantes, koronavirüs krizi sebebiyle ekonomik anlamda çok sıkıntı yaşayacaklarını ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Fransa’da ligler geçen hafta içinde tescil edilmiş ve yeni sezonun Eylül ayında açılacağı ifade edilmişti. Fransa’da sıkı tedbirlerin uygulanmaya devam etmesi ve yeni sezonda da belirli bir dönem müsabakaların seyircisiz oynanma ihtimali olması kulüpleri tedirgin etti.

Nantes Başkanı Yapılan açıklamada, “Eğer normal şartlarda oynamaya devam edemezsek ya da devlet mali yardımı artırmazsa, o zaman tüm kulüpler iflas eder. Ayrıca izleyici olmadan oynamak mantıklı değil, boş bir odada performans gösteren oyuncular gibi” dedi.

VELUX EHF Final4 2017/18 sezonu şampiyonu Montpellier HB başkanı da, Nantes Başkanı PELLETIER Gaël’ e katılarak şunları söyledi:  “Maçlar gelecek sezon izleyici olmadan başlıyorsa, TV hakları için para kazanacağız, ancak bu yeterli değildir” dedi.

Fransa’da TV haklarının kulüplere satışı bütçenin % 3-4’ünü getiriyor ve geçen yılki bilet satışları kulüplere 8.5 milyon avro getirdi, bu da izleyici olmadan oynamanın herkese büyük bir darbe olacağı anlamına geliyor.

 

 

Bakmadan Geçme