Gürcan Budakçı

Yeni Süper Kupa Şampiyonu, Yeni Sezon

Gürcan Budakçı

Sezona kupa ile başlamak gibisi yok, hele ismi süper kupaysa tam bir moral yüklemesi. Geçen sezon lig şampiyonu Kastamonu Belediyesi ile Türkiye kupası Şampiyonu Armada Praxis Yalıkavak kozlarını süper kupada ortaya koydu.

Maç öncesi iki ekipte kupayı istiyor ve kupayı kazanmanın kendileri adına büyük moral oluşturacağını belirtiyordu. Kastamonu geçen yıl kadrosunun iskeletini koruyarak bu sezon Burcu Dindar, Büşra Işıkhan. Sinem Vatan Güney, Cansu Akalın, Yasemin Şahin isimlerini kadrosuna dahil etti. Armada Praxis Yalıkavak ise Edanur Burhan, Ece Sözmen, Yasemin Özgür, Yeliz Özel, Fatma Akgün, Mouna Cebbah, Kübra Sarıkaya, Perihan Topaloğlu Acar, Sude Karademir, Anca Mihella Rombescu gibi Kadınlar süper liginde geçen sezon diğer takımlarda yer alan oyuncuları kadrosuna dahil etti.  Tabiri doğru olursa adeta bu sezon kartlar yeniden dağıtıldı. Bu açıdan bakıldığında Kastamonu ekibi bir parça daha avantajlı görülmekteydi. Kadro derinliği ve rotasyon düşünüldüğünde Yalıkavak bir adım önde yer alıyordu. Kastamonu ekibinde yer alan sakatlıktan yeni çıkmış ve rehabilitasyonu devam eden Yasemin Şahin, Cansu Akalın, Nurşah Sancak Süper kupa maçında rotasyon açısından Kastamonu’yu zorluyordu. Bu oyuncuların katkıları Kastamonu’nun gücüne güç katacaktır. Armada Praxis Yalıkavak ekibinde ise Ece Sözmen, Yasemin Özgür, Yeliz Özel ve Anca Mihella Rombescu İzmir B.B. takımda son iki sezon birlikte olmaları adaptasyon sorununu bertaraf edeceğe benziyordu.

Süper kupa maçı yenilenen yeni yüzüyle Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda güzel bir atmosferde başladı. Armada Praxis Yalıkavak ilk dakikalarda öne geçmesine rağmen, Kastamonu Belediyesi savunma direncini arttırarak beraberliği sonrasındaki dakikalarda öne geçmeyi başardı. Bu periyotta Kastamonu kalesinde Merve Erbektaş önemli kurtarışlarda önemli katlı ortaya koydu. Hatta Yalıkavak ekibi kötü gidişata engel olabilme adına iki molasını da ilk yarıda kullanmak zorunda kaldı. İlk yarının sonlarına doğru Armada Praxis Yalıkavak ekibi zaman zaman 5 farkı bulan gol dezavantajını eriterek ilk yarıyı 16-14 skorla 2 gol geride bitirdi. İkinci 30 dakikalık süre başladığında ise rüzgâr yön değiştirdi. Maç başlar başlamaz Yalıkavak ekibi golleri eşitledi ve öne geçmesini bildi. İkinci yarıda kurtarışları ile Anca Mihella Rombescu dikkat çekerken, , Mouna Cebbah ise mesafe tanımaz golü ve kritik zamandaki golleri ile kupanın sahibini belirledi. Mouna Cebbah süper kupa maçındaki 10 golü ile maçın en değerli oyuncusu olmayı da hak etti.

Takımların gol dağılımlarına bakıldığında pozisyonlar olarak düzenli bir dağılım görmekteyiz. Kanat, pivot ve oyun kurucular oyuna katkılarını sunmuş durumdalar. Hızlı hücum yönünden de aynı katkıları vermişler. Ancak Mouna Cebbah’ın maçın oyuncusu seçilmesindeki farkı dağılımda açıkça gerebiliyoruz. Kastamonu ekibinde dış atış görevini Betül Yılmaz üstlenirken, Yalıkavak ekibinde Yeliz Özel, Ece Sözmen, Perihan Topaloğlu Acar ve Mouna Cebbah üstlendi. Edanur Burhan rotasyonda çok büyük koz oluşturdu hatta oyun kurucunun tüm pozisyonlarında joker oldu. Dolayısıyla yorgunluk emareleri ve sonuçları Kastamonu ekibini daha fazla etkiledi.

Süper kupayı kazanan Armada Praxis Yalıkavak ekibini tebrik ederek lig maratonunda da başarılar dilerim. Kastamonu Belediyesi için eksiksiz bir kadro ile yine ligin en güçlü adayları arasında rahatlıkla olacağını belirtirim. Tüm takımlarımıza sakatlıksız güzel bir sezon dilerim. Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu dile getirerek, değişimin, yenilenmenin Hentbol haber için çok güzel olacağının, bu yenilenmeden tüm hentbol camiasının faydalanacağını belirtmek isterim. Yeni sezon, yeni yüz, yeni planlar hayırlı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları