Yeliz Özel, Paşa’nın Meleklerine imzaladı

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde Yenimahalle Belediyesi SK’nın yıldızı Yeliz Özel, Muratpaşa’ya imzaladı.

HENTBOLHABER.NET – Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Paşa’nın Melekleri’nin yeni transferi A Milli Takım kaptanı Yeliz Özel ve sözleşmeleri yenilenen Sevilay İmamoğlu Öcal, Yasemin Şahin Tekin, genç oyuncu Dönegül Bozdoğan için düzenlenen imza töreninde “Yeni sezon öncesi takım iskeletini koruduk. Çok başarılı bir sezon geçireceğimizden eminim. Yeni transferlerimizle bu yıl şampiyon oluruz” dedi.

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 2016 – 2017 sezonuna kendi kurallarını koyarak başlayan Muratpaşa Belediyespor, bu ilkeler doğrultusunda yeni sezonun ilk transferini gerçekleşti.

Paşa’nın Melekleri, Başkan Uysal’la birlikte Kulüp Başkanı Özgür Karagöz, Başkan Yardımcısı Canip Can, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Öztürk, Yener Altıntaş, Erhan Üstündağ ve antrenör Birol Ünsal’ın katıldığı törenle A Milli Takım kaptanı Yeliz Özel’le sözleşme imzaladı. Törende takımın 3 oyuncusu, Sevilay İmamoğlu Öcal, Yasemin Şahin Tekin ve genç oyuncu Dönegül Bozdoğan’la da sözleşme yenilendi.

PAŞA’NIN KURALLARI

Törende konuşan Başkan Uysal, amatör sporların yabancı oyunculara yüksek ücretler ödenerek bir yarış gibi tanzim edilmesine karşı olduğunu söyledi. Bu bakış açısıyla bayanlar hentbolda geride kalan sezonda yepyeni bir yapılanmaya giderek kendi kurallarını belirlediklerini aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi:

“7 kişiyle oynan bir oyunda 8 – 10 yabancı oynatmak ülke sporu adına gülünçtür. Süper Lig’de kendimize 3 yabancı sınırı koyduk. Yetenekli ve genç oyunculardan oluşan bir kadro yapılanmasına gittik. Bunun sonucunda da U19 Bayan Hentbol Milli Takımı’na 8 oyuncuyla en çok oyuncu gönderen kulüp olduk. Muratpaşa Belediyespor aynı zamanda Milli Takımı’nda iskeletini oluşturuyor. Afrika’dan getirilen oyunculara milli formanın giydirildiği bir dönemde bu altı çizilmesi gereken bir misyondur.”

‘BU YIL ŞAMPİYONUZ’

Şampiyonluk iddiasının bir mücadele içinde her zaman temel olduğunu ancak herşey olmadığını dile getiren Başkan Uysal, Muratpaşa olarak amaçlarını Türkiye’ye genç sporcular kazandırmak olduğunu söyledi. Bu hedef içinde deneyimli oyuncuların da bu hedefin bir parçası olduğunu aktaran Başkan Uysal, “Yeni sezon öncesi takım iskeletini koruduk. Çok başarılı bir sezon geçireceğimizden eminim. Yeni transferlerimizle ‘Bu yıl şampiyon oluruz’ diyorum” şeklinde konuştu.




Bakmadan Geçme