Yenimahalle Belediyesi ile İzmir BŞB maçı üzerine

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Yenimahalle Belediyesi SK ile İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK arasındaki maçı kaleme aldı.

Yenimahalle Belediyesi ile İzmir BŞB maçı üzerine
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıya zorunlu bir düzeltme ile başlamam gerekiyor: Yenimahalle Belediyesi’nin genç yıldızı Beyza İrem Türkoğlu 15 değil, 19 yaşındaymış. Serdar Eler bana, “15 yaşından beri bizde” demiş, ben “Beyza 15 yaşında” anlamışım, özür dilerim.

Şimdi gelelim maça! Buyrun size ilk yediler: Yenimahalle Belediyesi sahaya Marina, Beyza, Esra, Yeliz, Nurceren, Lenche, Armelle ile çıktı. Yerlilerle yabancılar 3-3 berabere.

Ya İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK: Gonca, Sibel, Fatma, Burcu, Esin, Derya, Ümmügülsüm. “Yerli Malı Yurdun Malı, Herkes Onu Kullanmalı!” İzmir ekibinde hiç yabancı oyuncu yok.

Maçın üçüncü dakikası, İzmir ekibi 2-0 önde! Yenimahalle, altıncı dakikayı 3-2; sekizinci dakikayı 6-3, 12’inci dakikayı 8-4 önde geçti, devreyi iki farkla 16-14 üstün kapattı.

İkinci yarıya İzmir Büyükşehir Belediyesi golle başladı ama Yenimahalle’nin baskısı sonuç verdi ve 37’inci dakikada maç koptu. Kalan sürede Yenimahalle farkı giderek açtı ve maçı 12 farkla 37-25 kazandı.

Eveet, 60 dakikanın özeti bu. Gelelim şimdi oyunculara. Önce Beyza! Bugün izlediğim Beyza için geçen maçtan sonra yazdıklarım yetersiz kalır. Bu kez maça ilk yedide başladı, maç bittiğin de skorboardda Beyza’nın adının yanında (11) yazıyordu, bilmem anlatabildim mi? “Beyza, şöyle gol atıyor” diyemezsiniz. O her türlü şutu atıyor, her yerden gol atıyor. Sonra fizik olarak Beyza’ya benzeyen genç bir oyuncu daha var Yenimahalle’de Sabiha. O da çok iyi olacak inanıyorum. Biraz daha izleyeyim hele. Yeliz’i, Esra’yı, Duygu’yu, Buket’i falan anlatmayayım, onlar kalitelerini ispatlamış oyuncular. 

Gelelim İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne! Yabancı oyuncularının olmaması (Bana göre) artıları. Ama, Süper Lig için bu kadro yetersiz. Ortalarda kalırlar. Bu maçta izlediğim ekipte dikkatimi iki oyuncu çekti: Fatma ile Sibel. İlk kez izlediğim bu iki oyuncuya da iyi bakın derim. Burada iş daha çok sana düşüyor Senar! Gonca ile Derya’yı saymıyorum, onlar da değerlerini koruyan oyuncular.

Çarşamba günü milli maç var. Kosova ile karşılaşacağız. İzleyeceğiz bakalım ne olacak? Çarşambaya görüşmek dileğiyle.




Bakmadan Geçme