Yenimahalle Belediyesi – Zvezda Zvenigorod maçı

Yazarımız Zeynur Pehlivan, Yenimahalle Belediyesi SK’nın Avrupa Kupası maçını siz takipçilerimiz için kaleme aldı.

Yenimahalle Belediyesi – Zvezda Zvenigorod maçı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Hentbol Federasyonuna üye 52 ülke vardır  ve bu ülkeler, Şampiyonlar Ligi, Ehf Kupası, Challenge Kupası ve Kupa Galipleri Kupası olmak üzere tam dört Kupada mücadele ederler.

Bugünlerde bu Kupaların hepsinde bir Türk takımı var. Erkeklerde Beşiktaş Mogaz, Türk hentbolunu duyurmak adına senelerdir üstüne düşen görevi yerine getirdi, getirmeye de devam ediyor. Challenge Kupasında son 16’ya kalan B.B.Ankaraspor ise yarıştan kopmuş değil.

Ancak bugünlerde asıl güzel olan, üç kupada son 16’ya kalan 48 takımdan beş tanesinin Türk Kadın takımının ve bu beş kadın takımının aynı anda çeyrek final mücadelesi veriyor olmasıdır. 

Bu son yıllarda hentbol adına gördüğüm en güzel sahnedir. Bir kadın, bir hentbolcu olarak gurur, mutluluk duyuyorum. Ekiplerimizden daha önceki yıllarda Antalya Muratpaşa Belediyesi gibi finale kadar giden takımlarımız olur mu bilemiyorum ama buralara gelirken, Ardeşen GSK’nın, Team Esbjerg gibi güçlü bir ekibi eleyerek son 16’ya kalması, Play-off’lardan ilerisini göremediğimiz hentbolumuz için oldukça güzel bir başarı.

Haber

Son yapılan Kadınlar Dünya Şampiyonasını seyredenler farkındadır. Bugün kadın hentbolu da artık erkek hentbolu kadar ilgi görüyor, seyirci çekiyor. Gruplarda oynanan bazı maçlar veya çeyrek finallerde oynanan her maç adeta Dünya Şampiyonası finali niteliğindeydi.  O zaman anladık ki, kadın hentbolunda artık sadece Norveç söz sahibi olmayacak. Evet şampiyon yine Norveç oldu ama Rusya, Hollanda, Polonya, Romanya, Kore, Fransa gibi takımların oynadığı hentbol muhteşemdi. Hentbolun birçok ülkede çok üst düzeyde oynanıyor olmasından büyük keyif aldım ve bu nedenle bir sonraki Kadınlar Dünya Şampiyonasını sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü bu takımların önümüzdeki  seneler birbirleriyle oynayacağı maçlar daha da muhteşem olacağa benziyor. Ve bana göre kadın hentbolu bugünlerde hem dünyada, hem Türkiye’de en güzel günlerini yaşıyor. Belki milli takımlarda değil ama, kulüpler düzeyinde buralarda yer almamız, bu güçlü takımlar, bu güzel hentbolun içinde olmamız, Türk hentbolunu duyurmak, Türk hentbolunu yukarı taşımak adına büyük başarı. Bunları görmemiz ve desteklememiz gerekiyor. 

Diğer takımlarımızı seyredemeyeceğim için yazamayacağım ama Ankara Yenimahalle Belediyesi için yazacaklarım var. Biliyorsunuz son yıllarda herkes çok iyi antrenman yaptığını, çok iyi sporcular yetiştirdiğini, çok iyi transferler yaptığını söyler ama sonuçta, ya Antalya Muratpaşa ya da Yenimahalle Belediyesi şampiyon olurdu. Çünkü sadece bu iki takım arasında oynanan maçla birinci belli olurdu.

Ama bu sene öyle bir sene değil.. Bu sene kadınlarda, tam altı takım birbirini yenebilecek güçte ve şampiyonun kim olacağını şimdiden kestirmek imkansız.  Erkeklerde bir isim söylenebilir ama kadınlarda, şampiyonun tek maçla belirlendiği sezonlar geride kaldı gibi görünüyor. 

Bugün Kadınlar Süper Liginde çok nitelikli sporcular, çok iyi takımlar var. Yenimahalle Belediyesi de bunlardan birisi. Takımda mutlaka ama mutlaka ayrı yazılmayı hak eden, ayrı yazılacak kadar farklı bir hentbolcu olan Yeliz Özel var. Takımın başında erkeklerde birçok rekora imza atan Serdar Eler var. Kalede Dünya Şampiyonasında dördüncü olan Polonya’nın kalecisi, Ukrayna milli takımının sağ oyun kurucusu, Hırvat ve Azeri oyun kurucular, sağ kanat oyuncuları var. Gelecek vaat  eden genç yetenekler var. Diğer birçok oyuncusu ile  Yenimahalle Belediyesi Süper Ligin en güçlü takımlarından birisi. 

Haber

Seyircisiyle buluşmayan hiç bir spor dalının, hiç bir tadı olmadığını düşünürüm arkadaşlar.. Dün, bu nedenle kendi sosyal paylaşım sitemde sizleri bu maça davet ederken değişik bir yazı yazdım. 

Özellikli ve “Özel” oyunculardan oluşan Yenimahalle Belediyesi güzel bir takım kurmuş, son 16’ya kalmış, güçlü rakip Rusya karşısına çıkacak ve biraz desteğe ihtiyacı var. Her sporsever bunu takip eder ve bilir. Ben dün sadece bunu hatırlattım ve “Bu maça mutlaka gelin” dedim. 

Haber

Harika bir tribün vardı Thf’de.. Her sporcunun görmek isteyeceği görüntüler, duymak isteyeceği müzikler, bandolar, marşlar vardı. Tam bir Avrupa Kupası maçı, tam bir spor karşılaşmasıydı. Belki de bu yüzden Yenimahalle Belediyesi, daha önceki maçlara göre daha tutuktu. İlk devrede bir türlü alışkın olduğumuz o oyun akışını, oyun zenginliklerini ortaya koyamadılar. Esra’nın yaptığı katları, ikili oyunları, Lenche’nin pivotta topla buluşmasını, Olga’nın Antalya’da, Anna Maria’nın Dünya Şampiyonasındaki performansını, oynadığı oyunları ilk devrede hiç göremedik. 

Herkes sadece Yeliz Özel’i arıyordu. Bu durumlara en çok alışkın olan Yeliz’de, ikinci devre başladı kendisini özel yapan oyununu oynamaya. İlk devre iki fark olan skor bir anda on farka çıktı. Yeliz oynadıkça diğer oyuncularda rahatladı. Her atılan golun değerini bilen Rus ekibi farkı azaltmaya çalışsada maç yedi sayı farkla Yenimahalle Belediyesi lehine sonuçlandı. 

Yenimahalle Belediyesi oyunun büyük bölümünde iyi değildi ve keşke Yenimahalle Belediyesi skoru on sayı ve yukarısında tutabilseydi, ancak Yenimahalle Belediyesi bu Rus takımını yenecek ve turu geçecek güçte bir takım. Belki de bu sene, benim seyrettiğim, oynadığı en kötü oyunlarından birisini oynadı ama ben Yenimahalle Belediyesinin Rusya’ da da bu takımı yeneceğine,  turu geçeceğine ve adını çeyrek finale yazdıracağını inanıyorum. 

Yenimahalle Belediyesi, seyirciyi salonlara çekecek bir hentbol takımı. Hentbolun güzelliklerini görebileceğimiz bir takım. Kadın hentbolunun en iyi oyuncusunu görebileceğimiz bir takım. Bunları daha çok insana duyurmak, anlatmak, bunları rakipleri karşısında desteklemek lazım.

Dün, sahadaki oyuncularda, tribünlerdeki seyircide kafasını kaldırdığında yüzlerce insanı karşısında görüyordu. Dünkü maç bu yüzden çok lezzetliydi. Kadınlarımız sahada, kulüplerimiz en iyi yerlerde olduğu sürece hentbolun seyircisi hep olacaktır. 

Tebrikler ve başarılar Yenimahalle Belediyesi.. 

Turu atlayan, atlayacak olan ve turu geçemeyen her takıma şimdiden teşekkür ediyorum. Aldıkları sonuç ne olursa olsun, kazanan veya kaybeden her takımımız bizim için, hentbol için, gelecek yıllar için değerlidir. Ellerine, emeklerine sağlık..

Fotoğraflar Zeynur Pehlivan’a aittir. İzinsiz kullanılması yasaktır.




Bakmadan Geçme