Yenimahalle için kritik bekleyiş başladı

Kadınlar Şampiyonlar Ligine doğrudan katılan ve ön eleme oynayacak takımların torbaları belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 2016/2017 Sezonu grup maçları ve ön eleme turu kurası öncesi takımların yer alacağı torbalar açıklandı. Temsilcimiz Süper Lig şampiyonu Yenimahalle BSK, ön eleme turunda Torba 4’de yer aldı.

ÖN ELEME NASIL OYNANACAK?

Ön eleme turu 10-11 Eylül tarihlerinde 3 grupta dörder takım ile oynanacak. Grup liderleri Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Her grubun maçları iki yarı final şeklinde bir salonda oynanacak. Torba 1 takımları Torba 4 takımları ile karşılaşırken Torba 2 ve Torba 3 takımları devler ligine çıkmak için karşı karşıya gelecek.

Ön eleme turu kurası 29 Haziran Çarşamba günü Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Viyana’daki merkezinde TSİ 14:00’de gerçekleştirilecek.

YENİMAHALLE NEREDE OYNAYACAK?

Turnuvaları organize etme hakkı kura çekiliş sıralamasına göre belirlendiğinden, organizasyon hakkı ilk olarak seribaşı takımlara verilecek. Bu halde Yenimahalle ön elemeyi Norveç, Almanya ya da Slovenya’da oynayacak.

İşte ön eleme turu torbaları:

Torba 1: Glassverket IF (NOR), HC Leipzig (GER), RK Krim Mercator (SLO)
Torba 2: Hypo NÖ (AUT), HC Podravka Vegeta (CRO), MKS Selgros Lublin (POL)
Torba 3: Indeco Conversano (ITA), Balonmano Bera Bera (ESP), Sercodak Dalfsen (NED)
Torba 4: HC Gomel (BLR), Yenimahalle BSK (TUR), Iuventa Michalovce (SVK)

KADINLARDA DA SON ŞAMPİYON SERİBAŞI OLAMADI

Şampiyonlar Ligine doğrudan katılan 13 takım ile ön eleme turundan gelen 3 takım 4 grupta mücadele edecek. Ankara ekibi Yenimahalle BSK ön eleme turunu geçerse gruplarda Torba 4’de yer alacak. Grup aşamasında aynı ülkeden olan takımlar karşılaşmayacak.

Son şampiyon Rumen CSM Bucuresti Torba 2’de yer alırken önceki yılların şampiyonları Buducnost (2012 ve 2015), Györ (2013 ve 2014) ve Larvik (2011), Makedon devi Vardar ile seribaşı olarak kuraya girecek.

Şampiyonlar Ligine doğrudan katılan 13 takım için grup maçları kurası ise 1 Temmuz Cuma günü saat 14:00’de EHF’nin yeni top sponsoru SELECT SPORT’un Danimarka Glostrup’daki merkezinde gerçekleştirilecek.

İşte grup maçları torbaları:

Haber

Bakmadan Geçme