Yenimahalle Norveç yolcusu

Yenimahalle BSK’nın Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu grubu belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Yenimahalle BSK’nın Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselmek için mücadele edeceği takımlar belli oldu.

Kura çekimi EHF Genel Sekreteri Michael Wiederer ve Forum Club Handball Başkanı Gerd Butzeck tarafından Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Viyana’daki merkezinde gerçekleştirildi.

GRUP 1

Temsilcimiz Ankara ekibi Glassverket IF, HC Podravka Vegeta ve Sercodak Dalfsen ile Ön Eleme Grubu 1’de yer aldı.
Turnuvaları organize etme hakkı kura çekiliş sıralamasına göre belirlenmeye başladığından ev sahibi olma hakkı seri başı takımlara verildiğinden Norveç ligi ikincisi Glassverket IF, ev sahibi avantajını kullandığı ilk maçında Yenimahalle BSK ile karşılaşacak. Norveç ekibi geçtiğimiz sezon da eleme turunda ev sahibi olarak yer almıştı.

Yenimahalle BSK’nın grubunda Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanı taşıyan bir takım da bulunuyor. Eski şampiyon HC Podravka Vegeta Hollanda şampiyonu Sercodak Dalfsen ile karşılaşacak.

Grup 1: Glassverket IF (NOR), HC Podravka Vegeta (CRO), Sercodak Dalfsen (NED), Yenimahalle BSK (TUR

GRUP 2

4 kere Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Avusturya ekibi Hypo Niederösterreich, İspanya Şampiyonu Balonmano Bera Bera karşılaşacak. Grup 2’deki diğer takımlar ise HC Leipzig ve HC Gomel oldu.

Hypo ve Balonmano Bera Bera’nın mücadelesine sahne olacak salon Alman HC Leipzig’in evi olacak.

Grup 2: HC Leipzig (GER), Hypo NÖ (AUT), Balonmano Bera Bera (ESP), HC Gomel (BLR)

GRUP 3

Şampiyonlar Liginde iki kere kupa kaldıran RK Krim Ljubljana ise Slovakya şampiyonu IUVENTA Michalovce ile karşılaşacak.

Grup 3’ün seri başı RK Krim Mercator’dan Jaka Kravanja kuradan ve ev sahibi avantajına sahip olmaktan memnun olduklarını ancak her şeyi sahada belli olacağını söyledi.

Grup 3: RK Krim Mercator (SLO), MKS Selgros Lublin (POL), Indeco Conversano (ITA), Iuventa Michalovce (SVK)

Haber

Ön Eleme Turunun galibi 3 takım, Şampiyonlar Ligine doğrudan katılan 13 takıma katılacak. Kadınlar EHF Şampiyonlar Liginde grup maçları 14-16 Ekim tarihinde oynanmaya başlanacak. Grup maçları için kura 1 Temmuz Cuma günü TSİ 14:00’de Danimarka’da çekilecek.

Bakmadan Geçme