“Türkiye, Avrupa için önemli bir kaynak olacaktır”

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF)Eski Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kılıç, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Erkek Uluslar Kurulu’na aday oldu.

HENTBOLHABER.NET – Uğur Kılıç, 16-19 Kasım tarihlerinde Avusturya’da gerçekleştirilecek 13. Olağan EHF Kongresi’nde, EHF Erkek Uluslar Kurulu’na girebilmek için yarışacak.

Uğur Kılıç Kimdir? Ve Uğur Kılıç’ın açıklamaları şöyle:

Uğur Kılıç 1976 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 1988 yılında ortaokulda başladığı hentbol hayatına Arçelik altyapısında devam etti. 1994 yılında A takım kadrosuna yükseldiği YKM ile adım attığı Süper Lig kariyerinde İstanbulspor, Çanakkale Seramik, Beşiktaş, Diyarbakır Polisgücü, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Koleji formaları giydi. 2006 yılında faal spor hayatını sonlandırana kadar 23 kez  Milli Takım formasını terletti. Aktif spor hayatının ardından Türkiye Hentbol Federasyonu’nda Pazarlama Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Bu süreçte Acıbadem Hastanesi ve Bimeks sponsorluklarına imza atan Uğur Kılıç, aynı zamanda Türkiye’de hentbolun tek basılı yayın organını olan Hentbol Magazin Dergisi’ni hayata geçirdi. Hentbol Magazin Dergisi Yılın Hentbol Ödülleri adı ile düzenlenen ve hentbolun önemli isimlerini bir araya getirerek Türk Hentbolunun nabzını tutan geleneksel töreni Türk spor dünyasına kazandırdı. NTV ile yapılan canlı yayın projesini yöneten Uğur Kılıç, son olarak da Hentbol TV projesi ile tüm Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının web üzerinden canlı yayınlanması projesini de hayata geçirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Uğur Kılıç, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve iyi derecede İngilizce biliyor.

Haber

İş hayatını kurucusu olduğu Baskı Evi firmasının Genel Müdürü olarak sürdürmekte olan Uğur Kılıç, profesyonel olarak oynadığı amatör ruhla aşık olduğu hentbol için şu mesajı yolluyor;

“Hayatımda var olan her şeyi, hiç yılmadan, çok çalışarak elde ettim. Benim hentbola kattıklarım sizin takdirinize kalmış ancak hentbolun bana kattığı değerlerin karşılığını bir nebze olsun vermek istiyorum. Hentbolla ilgili büyük projelerim, hedeflerim var… Türkiye ile Avrupa arasında bir köprü inşa etmek istiyorum. Türkiye’deki potansiyeli Avrupa’daki hentbol vizyonu ile bütünleştirip ülkemizi hentbol dünyası için önemli bir konuma taşımayı hedefliyorum. Bütün kalbimle inanıyorum ki, doğru hamleler ile Türkiye, basketbol ve voleyboldaki gibi hentbolda da Avrupa için önemli bir kaynak olacaktır.”




Bakmadan Geçme