Zağnos ile Ardeşen Maçında Dostluk Kazandı

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi ekiplerinden Trabzon Zağnos Hentbol ile Ardeşen GSK 19 Mayıs Spor Salonu'nda dostluk maçında karşı karşıya geldi. Birbirine komşu iki kentin dost takımı olan Zağnos ve Ardeşen müsabakasında kazanan taraf Trabzon ekibi Zağnos oldu.

İki takımın oyuncularının da sahada dostça mücadele ettiği müsabakaya iyi başlayan taraf konuk ekip Ardeşen oldu. Yeni transferler kaleci Nigina Saidova ve Gülay Türk’ün ilk kez Zağnosspor forması giydikleri resmi olmayan mücadelede, ilk yarı 15-10 Ardeşen üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Zağnoslu oyuncular maçın başında 4-0’lık seri yakalayarak farkı azalttı. Daha sonraki dakikalarda yeni transferlerinin de etkisiyle maça ağırlığını koyan periler, Ardeşen karşısında öne geçti. Öne geçtikten sonra daha kontrollü bir oyun sergileyen Zağnosspor’un oyuncuları hakemin son düdüğüne kadar maçı önde getirmeyi başardı ve salondan 30-28 galip ayrıldı.

 

ZAĞNOS KUPAYA HAZIR

Hafta sonu Muratpaşa SK ile 19 Mayıs’ta oynayacakları Türkiye Kupası maçı öncesi iyi bir görüntü çizen Zağnos Hentbol takımı, bu maça hazır olduğunun izlenimini verdi.

Maç sonrası açıklama yapan Zağnos’un antrenörü Secaattin Aydoğ iyi bir maç çıkardıklarını, ligin güçlü ekiplerinden Ardeşen GSK karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, Türkiye Kupası’nda da hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Maçın ardından her iki takım oyuncuları da orta alanda bir araya gelerek objektiflere dostluk pozu verdi ve sporda özlenen fair-play’i hatırlattı. İki takımın yöneticileri de maçı yan yana izlerken, maçın ardından yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular birlikte akşam yemeği içinbir araya gelindi.

YER: 19 MAYIS SPOR SALONU

HAKEMLER: Murat Gedikli, Emre Çetindemir

TRABZON ZAĞNOS: Iana Sitenko, Nigina Saidova, Funda Yıldırım, Jovana Petrovic, Anita Campa, Tetiana Kyriushyna, Anastasiia Metelska, Fatma Akgün, Kübra Akçay, Jale Kırdal, Kübra Özyılmaz, Gülay Türk, Serpil Abdioğlu, Hande Çifçi, Merve Çıtlak, Seher Akbulut, Kübra Akçay, Gamze Ofluoğlu

ARDEŞEN GSK: Duygu Özakaydın, Kübra Şen, Perihan Topaloğlu, Aslı Dilmaç, Melek Yazıcı, Neslihan Yakupoğlu, Yaroslava Burkaçlenko, Özlem Sürek, Fatmagül Sakızçam, Mehtap Gençoğlu, Sandra Nikovic, Jelona Kirkovic, Aslı İskit, Berna Zor, Aycan Taç, Yıldız Gezeroğlu

İLK YARI: 10-15 (Trabzon Zağnos-Ardeşen GSK)

Bakmadan Geçme