Zlatko Portner hayatını kaybetti

Bu sezon Chambery takımının kalesini koruyacak olan ve 2018'de Montpellier takımıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Nikola Portner'in de babası olan Zlatko Portner vefat etti.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Yugoslavya’nın dağılmadan önceki en büyük yıldız oyuncularından, bir döneme damga vurmuş oyuncu Zlatko Portner, İsviçre’de geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Bu sezon Chambery takımının kalesini koruyacak olan ve 2018’de Montpellier takımıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Nikola Portner’in de babası olan Zlatko Portner, 80’lerde fırtına gibi esen Metaloplastika Šabac takımının ana rotasyondaki oyun kurucularından birisiydi. Kulübüyle iki Avrupa şampiyonluğu yaşadıktan sonra, Yugoslavya’daki yaş sınırını doldurduktan sonra 1989 yılında FC Barcelona’ya transfer oldu. Kendisinden bir sene önce gelen takım arkadaşı Veselin Vujović’le beraber Katalan ekibinin iki yabancı hakkını dolduran Portner, 1990’da takımının Avrupa kupasında finale çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Bir sezon sonra, yarı finalde Eskişehir Eti’yi mağlup edip tekrar finale çıkan ve bu sefer mutlu sona ulaşan Barcelona’nın (bu kupadaki)şampiyon kadrosunda yer alan Portner 1992 yılında Fransa’da Venisseiux kadrosuna katıldı. Burada da iki sezon ter döken Sırp yıldız, ardından kariyerine İsviçre’de devam etti ve buraya yerleşerek kendisi ve ailesi için vatandaşlık da aldı.

Portner’in kulüp kariyerinin yanında milli takım kariyeri de oldukça parlak. Sırp yıldız 1986’da Dünya Şampiyonluğu ve iki yıl sonra Seul’de Olimpiyatlar’da Yugoslavya formasıyla bronz madalya kazandı.

Bakmadan Geçme