1.Lige “Yıldızlar Ligi”

Türkiye Hentbol Federasyonu 2015-16 sezonunda “Yıldızlar Ligi” adı altında 1.Lig’de mücadele edecek takımları kapsayan yeni bir lige imza attı.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; 1. ligde yer alan kulüplerin alt yapısına önem vermesini sağlamak, Hentbolun alt yapısını geliştirmek, sporcu sayısını çoğaltmak amaçlandığı ifade edildi. Ayrıca milli takım antrenörleri tarafından müsabakaları izlenmesini sağlayarak son durumlarını değerlendirme imkanı bulabileceği de belirtildi.

Statüye göre Yıldızlar Ligi’nin Kapsamı şöyle:

“2015-2016 sezonun Birinci lig takımlarını oluşturan Yıldız takımları arasında tek devreli lig usulüne göre 2 grup ve bölümde müsabakalar oynanacaktır.

2.2 Müsabakalarda 1999 doğumlular oyuncu oynatabileceklerdir. (Geçici transfer olarak oynayan sporcular kendi orjin kulüplerinde oynayabilirler.)

2.3 Yıldızlar Liginde müsabakaları sonucunda toplanan puanların %10 oranı, A Takımların 2015-2016 normal lig sezonu puanına eklenecektir.

2.4. Bu karşılaşmaların organizasyonu, meydana gelecek her türlü itirazların karara bağlanması ile takım ve takım mensuplarının uyması gereken kuralların belirlenmesinde bu yönerge hükümleri uygulanır.”

STATÜNÜN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ




Bakmadan Geçme