12.Şampiyonluğun öyküsü

Erkekler Süper Ligi Şampiyonu Beşiktaş Mogaz’ın 12.Şampiyonluğunun öyküsü…

BERKANT KAYA / BJK.COM.TR – Beşiktaş Mogaz, 2015-2016 sezonunda Süper Lig’de üst üste 8. toplamda 12. şampiyonluğuna ulaştı.

Müfit Arın’ın öğrencileri 2015-2016 sezonu Erkekler Süper Ligi’ne Süper Kupa şampiyonluğu ile başladı.

Siyah-beyazlılar, Süper Kupa finalinde Merzifon Belediyesi’ni 36-33 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Süper Kupa’yı kazanarak lige moralli başlangıç yapan Karakartal, ligdeki ilk maçında Süper Kupa finalinde karşılaştığı Merzifon Bld. Hentbol SK’yı Süleyman Seba Spor Salonu’nda 27-17 mağlup ederek lige galibiyetle başladı.

Süper Ligi’nin ilk yarısında 12 mücadeleye çıkan siyah-beyazlılar, 11 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ilk yarıyı 22 puanla lider tamamladı.

Beşiktaş Mogaz, attığı 394 golle ligin ilk yarısında en çok gol kaydeden ekip unvanına sahip olurken 93 averajla en yakın rakibi Bş. Bld. Ankaraspor’a 25 gol fark attı.

Başarılı performansını sezonun ikinci yarısında da sürdüren siyah-beyazlılar 11 galibiyet ve 1 beraberlikle normal sezonu 45 puanla zirvede tamaladı.

Siyah-beyazlılarımız, 24 mücadelede 793 gol atarken ligde en çok gol kaydeden ekip unvanına sahip oldu ve 186 averajla en yakın rakibi Göztepe’ye 69 gol fark attı.

Siyah-beyazlılar, ev sahibi olarak ve deplasmanda en farklı galibiyetlerini ligin 7. haftası ve 20. haftasında Ankara Hentbol İhtisas’a karşı aldı. İki mücadelede de rakibinin iki katı gol atarak sahadan 38-19 galip ayrıldı.

Beşiktaş Mogaz  Süper Lig’de tek mağlubiyetini 4. haftada B.Bld. Ankaraspor’dan aldı.

Süper Lig’de play-off turlarına Zağnos Erkek Hentbol eşleşmesiyle başlayan Beşiktaş Mogaz, serinin ilk maçını 39-25 galip tamamladı. Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan ikinci maçta, üstün bir oyun oynadı ve rakibini 35-29 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

3 maç üzerinden oynanan Süper Lig Play-Off Yarı Finali’nde siyah-beyazlılar, Amasya Taşova YİBO ile eşleşti. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 33-27 kazanan siyah-beyazlılar, seride avantajı eline geçirdi.

Yarı Final eşleşmesinin ikinci maçı Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynandı. Siyah-beyazlılar, rahat bir oyun sergilediği karşılaşmadan 38-26 galip ayrılarak, seride 2-0 öne geçti.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan serinin 3. maçından 27-21 galip ayrılan Beşiktaş Mogaz, adını Süper Lig Play-Off Finali’ne yazdırdı.

Beşiktaş Mogaz’ın Süper Lig’de 2015-2016 sezonunun şampiyonunu belirleyecek final serisinde rakibi, normal sezonda bir galibiyet bir mağlubiyet aldığı Bş. Bld. Ankaraspor oldu.

Deplasmanda oynanan ilk maç büyük bir çekişmeye sahne oldu. İki kez uzatmalara giden maçtan siyah-beyazlılar, 40-36 galip ayrılarak final serisine galibiyetle başladı.

Final serisinin ikinci maçı Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynandı. Taraftarlarının desteğiyle rakibine baskı kuran siya-beyazlılar, salondan 32-25 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde etti.

Süper Lig Play-Off Final serisinin üçüncü maçı Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynandı. Muhteşem taraftar desteğiyle maça hızlı başlayan Beşiktaş Mogaz, ilk yarıyı 19-14 önde tamamladı. İkinci yarıda rahat bir oyun ortaya koyan Beşiktaş Mogaz , rakibini 36-29 yenerek seride 3-0 üstünlük sağladı ve 2015-2016 Süper Lig’in şampiyonu oldu.


//

Bakmadan Geçme