1907 Kanaryaspor’un İtirazı Kabul Edilmedi

1907 Kanaryaspor’un ,Ankara 1910 Spor Kulübünün galibiyeti ile sonuçlanan Bayanlar Süper Ligi 2.hafta müsabakasına itirazı kabul edilmedi.

HENTBOLHABER.NET – ÖZEL – 1907 Kanaryaspor Kulübü ,Ankara1910 Spor Kulübünde oynayan Sıdıka Kurban ve Şenay Özel’e itirazedildiği haberini sizinle paylaşmış idik.

Sezon başında Rize Pazarspor ile sözleşme imzalayan iki sporcu aynızamanda Bayanlar Türkiye Kupası 1.Tur müsabakalarında da oynamış ve RizePazarspor formasını giymişlerdi. İlerleyen günlerde okul problemleriortaya çıkan iki sporcu, kulüpleri ile sözleşmelerini karşılıklı fesihettiler.

Daha sonra Ankara 1910 Spor Kulübü ile sözleşme imzalayan iki sporcu yeni sezona Ankara 1910 forması giyerek başladılar.

Ligin 2.haftasında oynanan 1907 Kanaryaspor – Ankara 1910 müsabakasında ise 17-28 ‘lik skor ile galip Ankara 1910 Spor Kulübü olmuştu.

Konu ile ilgili olarak THF Yönetim Kurulu kararı 1907 Kanaryaspor’un yapmış olduğu itirazın red edildiğini kulüplere bildirildi.

İtiraz edilme gerekçesi olarak

Sporcu Tescil Lisans ve Transfer Taimatının 31.maddesine göre kulüple sporcular arasında anlaşmalı fesih işlemi yapıldığına , Anılan sporcular Sıdıka Kurban ve Şenay Özel’e öncei kulübü Pazarspor tarafından ilişiksiz belgesi verildiğine , mevzuat hükümlerine göre fesih işlemi yapılmış sporcuların transfer dönemi içerisinde dilediği kulüple sözleşme imzalama hakkının olduğuna , Sıdıka Kurban ve Şenay Özel için Ankara 1910 SK adına tescil edilen lisanslarda mevzuata aykırı bir durumun olmadığına , bu sebeble itirazın REDDİNE karar verildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak 1907 Kanaryaspor’un bir üst kurul tahkim’e başvuru yapacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme