2.Genç Hakem Çalışması Yapıldı

2.Genç Hakem Çalışması 9-10 Şubat 2013 tarihlerinde Ankara THF Spor Salonunda yapıldı.

15 İlden gelen 21çift İl Hakemiyle yapılan çalışmalarda 1. gün MHK Başkanı Barbaros Yılmaz’ınyaptığı açılış konuşmasından sonra, sabah ve öğlen bölümünde MHK Üyesi FarukAkman tarafından “Oyun Kuralları” ile ilgili 10 konu görsel eğitim çalışmasıyapıldı.

Günün 3.bölümünde iseÇankaya Belediyesi ANKA ile Itxako Navarra arasında oynanan Bayanlar EHF kupası4. Tur maçında Hakem-Gözlem Karar İstatistikleri21 çift tarafından işlenirken,maç sonunda karar istatistikleri MHK Üyeleri Faruk Akman ve Ali Şahin tarafındanGenç Hakemlerimize değerlendirildi. Ayrıca Kural Bilgisi sınavı veHakemlerimizin Mülakatları MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, MHK Üyeleri Faruk Akmanve Çetin Özen tarafından yapıldı.

2.gün M. MilliPiyango – Büyükşehir Bld. Ankaraspor, Çankaya Belediyesi ANKA-Gazi ÜniversitesiYıldız Erkek takımları arasında oynanan özel maçlarda Genç Hakemlerimiz MHKKurulu Üyelerigözetiminde 8-10 dk maç yönetirken, Hakem Koşuları, Görevalanları ve işaretler konusundagerekli tavsiyelerde bulunuldu. Son olarak GençHakemlerimize Davranış ve İletişim konusu anlatılmış ve Seminer FederasyonumuzGenel Sekreteri Sayın B.Mutlu Kadıoğlu’nun kapanış konuşmasıyla sonaerdi.

Geçtiğimiz yılyapılan 1.Genç Hakem Çalışmasında olduğu gibi, çalışmaya katılan GençHakemlerimiz, bu sezon yapılacak grup müsabakalarında görevlendirilerek eğitimçalışmalarına Grup merkezlerinde devam edileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme