2.Grupta Yarı Finale kimler aday?

Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda yarı finalistler belli oluyor.

HENTBOLHABER.NET – 2.Grupta yer alan 6 ülkeden 3’ü yarı final için mücadele edecek. Diğer ekipler ise klasman maçları için ter akıtacak.

Danimarka,  Almanya ve İspanya yarı finalde olmanın hesaplarını yapıyorlar. Bu ekipler içerisinde en şanslı olanı 7 puanı ile ilk sırada yer alan Danimarka.

Wroclaw kentinde organize edilen 2.grup müsabakalarında Saat: 17.00 de İsveç – Macaristan mücadele edecek.  İki takım arasındaki istatistikleri incelediğimizde galibiyete yakin taraf İsveç gözükmekte.

İsveç ile Macaristan arasındaki mücadele 1964 yılına dayanıyor.  Dünya Şampiyonasında ilk resmi maçlarına çıkan her iki ekipte, o tarihte gülen 15-8 ile İsveç oldu.

Kendi aralarında oynanan 19 resmi müsabakanın 12 sini İsveç kazanırken,  5 inde gülen Macaristan oldu. 2 müsabaka berabere tamamlandı.

En son 2012 Olimpiyat Oyunları Yarı Finalinde karşılaşmış, o maçta da gülen 26-27 ile İsveç olmuştu.  Hentbol severler ve otoriteler bu maçta İsveç’i favori görüyor.

Saat:19.15 deki bir diğer maçta Almanya ve Danimarka karşılaşacak.  Hentbolun iki önemli ülkesi yarı final biletini kapmaya çalışacak. Danimarka 7, Almanya 6 puanla ilk iki sırayı paylaşıyorlar. Kazanan yarı final biletini alacak.  Beraberlik halinde İspanya-Rusya maçı büyük önem kazanacak.

Almanya ile Danimarka birçok karşı karşıya geldiler. Resmi olarak 15 müsabakada karşılaşan her iki ekipte üstünlük Almanya’dan yana. Almanya Danimarka’ya karşı istatistiklere göre 8 kez galip geldi. Danimarka ise 5 karşılaşmadan galip ayrılırken, 2 müsabaka berabere sonuçlandı. Son Erkekler Dünya Şampiyonasında Katar’da karşılaşan her iki ekibin mücadelesi 30-30 berabere sonuçlandı. Bu müsabakada kimin galip geleceğini kestirmek ise güç.

Günün son maçı Saat:21.30’da İspanya ile Rusya arasında.

Bu önemli müsabaka İspanya için hayati önem taşıyor. Yarı final hakkı kalmayan Rusya karşısında İspanya Almanya-Danimarka maçının skoruna göre yarı finale yükselen ekip olabilir. İspanya 2.Grupta 6 puanla 3.sırada yer alıyor.

İspanya ile Rusya’nın daha öncesi şampiyonlardaki istatistiklerine bakacak olursak, resmi olarak ilk kez 1996 Sevilla’da Avrupa Şampiyonasında karşı karşıya geldiler. Bu müsabakadan 23-22 ile galip ayrılan Rusya oldu. Şuana kadar kendi aralarında 8 resmi müsabaka oynayan her iki ekipte üstünlük İspanya’ya ait. 8 maçın 5’ini İspanya kazanırken, 3 maçı Rusya kazandı. Son olarak 2012 Avrupa Şampiyonasında karşılaşan iki ekibin maçında gülen 30-27 ile İspanya oldu.

Bugün oynanacak olan müsabakada otoriteler İspanya’nın favori olarak görselerde, dirençli savunması ile Rusya’da ön plana çıkıyor.




Bakmadan Geçme