2.Hakem ve Gözlemci Semineri Tamamlandı

2013-2014 sezonu ƈ. Hakem ve Gözlemci Semineri' Ankara da 28-29 Eylül 2013 tarihleri arasında yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen seminere geçtiğimiz sezonda C , İl Klasmanlarında ve 1.Seminerde mazeretli olan 140 Hakem-Gözlemci ve Merkez  Hakem Kurulu üyeleri katıldı.

Cebeci Prof.Dr. Yaşar Sevim Hentbol Spor Salonunda fiziksel teste tabi tutulan hakemler, ardından seminerin gerçekleştirileceği tesisde seminer açılışına katıldılar.

HaberSeminerin açılış konuşmasında Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Barbaros Yılmaz, Federasyon Başkanı Bilal Eyüboğlu’nun selam ve başarı dileklerini ilettikten sonra şu cümleleri kullandı:

"2013-2014 Hentbol Sezonunun sizler adına hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen sezon Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimiz adına başarılı bir sezon geçirdik. Bu hususta katkısı olanlara teşekkür ederim.

Geçen sezon Türkiye Liglerinin haricinde Uluslararası müsabakalarda da hakemlerimiz ile gururlandık. Kürşad Erdoğan- İbrahim Özdeniz , Pınar Ünlü-Mehtap Şimşek hakem çiftlerimiz başarılı maç yönetimleri ile Türk Hakemliğini temsil etmişlerdir. Kendilerine yeni sezonda da başarılar diliyorum ve Türk Hakemliğini başarı ile temsil edeceklerine inanıyorum.

Tabi ki bu başarıların tüm hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz açısından bu sezonda artarak devam etmesi gerektiğini belirtmek isterim.

Genç Hakem Projesi ile üç sezondur eğitim kurulunun yaptığı yoğun çalışmalarla, 10 çifti üst klasmanlara kazandırdık. Bu çalışmalar artarak devam edecektir. Sizlerin arasından da genç hakem projesinde olacak olan arkadaşlarımız olacaktır. Bu konuda yoğun çalışmalarından dolayı  Merkez Hakem Kurulu Eğitim kurulunda ki arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Son olarak yeni sezonun  Tüm Hakemlerimiz ve Gözlemcilerimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyor,başarılar diliyorum." dedi.

Haber
 

Daha sonra seminer ile ilgili olarak genel açıklamalarda bulunan MHK üyesi Faruk Akman, geçen sezonun bir değerlendirmesini yaparak görülen genel hatalara değinip, standart bir yaklaşım sergilenmesi adına çeşitli konularda yapılmasını gerekenleri anlattı.

MHK üyesi Ayberk Dilmen’in Gözlemcilere Tavsiyeler sunumundan sonra yapılan video test sınavı ile birinci gün tamamlandı.

Seminerin İkinci gününde de  Arttırmalı cezalar, Kanat ve Pivot oyuncularına yapılan fauller ile ilgili olarak sunumlar gerçekleştirildi.Ardından son Dünya Şampiyonasın da oynanan maçlardan örnekler verilerek EHF nin bu konulardaki yaklaşı anlatıldı.Seminer  MHK Başkanı Barbaros Yılmazın kapanış konuşması ardından yapılan Kural Bilgisi Test sınavı ile sona erdi.

Haber

Haber

 

Bakmadan Geçme