20 dakikalık maç

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nda finale kalmayı başaran Yenimahalle Belediyesi SK, Süper Lig'in son karşılaşmasında Yalıkavak Spor Kulübü'nü 34-27 yenerek normal sezonu 2'nci olarak tamamladı.

20 dakikalık maç
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhsan Doğan, hafta içi oynanan Yenimahalle Belediyesi SK ile Yalıkavak Spor Kulübü arasındaki Hentbol Kadınlar Süper Ligi maçını yorumladı.

“Lig sıralamasında ikinci durumdasın. Normal sezonun son maçına çıkıyorsun. Rakibinle hem ligde hem de kupada karşılaşmışsın. Kim ne yapar, nasıl oynar ezbere bilmekliğin gerekir. Ama, sen bu çok önemli karşılaşmanın yirminci dakikasından sonra oyundan kopuyorsun. Yalıkavak’ın Teknik Ekibi anlatın bakalım bu nasıl oldu.

Türkiye Kadınlar Hentbol Ligi’nde normal sezonun son maçları oynanıyor. Lig ikincisini belirleyecek maçta Yenimahalle Belediyesi, Yalıkavakspor’u konuk etti. Normal sezonu ikinci sırada tamamlama yolunda çok önemli bir karşılaşmaydı. İkinci durumdaki konuk ekibe bir beraberlik bile yeterken, Yenimahalle’nin mutlaka maçı kazanması gerekiyordu. Ankara ekibi Türkiye Kupası Yarıfinalinde karşılaştığı Yalıkavak’ı saf dışı bırakarak finale yükselmiş olmanın morali ile çıktı maça.

Daha ilk dakika dolmadan Olga Yenimahalle’yi öne geçirdi. Yalıkavak Reyhan’la cevap verdi, Yasemin’le de öne geçti. Bu böyle yaklaşık 20 dakika sürdü. Yalıkavak kaçtı, Yenimahalle kovaladı. Sonra, sonrası biraz acıklı. 19’uncu dakikanın hemen başında Yenimahalle’nin golcüsü Bilge üst üste iki gol attı ve takımını öne geçirdi. Bilge’ye Ceren’le kaptan Fatma da katılınca Yenimahalle iki dakikada üç farkla öne geçmiş oldu.

Bu kez Yenimahalle farkı açmaya başladı, Yalıkavak da kapatmaya çabaladı. İlk yarı 17-12  Ankara ekibinin üstünlüğü ile kapandı.

Yalıkavak’a üstünlüğünü kabul ettiren Yenimahalle Belediyesi, ikinci yarıyı istediği gibi oynadı. Farkı beşte, altıda tuttu. Gülcan’ın bitime 10 saniye kala attığı gol, skoru belirledi: Yenimahalle Belediyesi 34 – Yalıkavakspor: 27.

Bu skorla Yenimahalle Belediyesi normal sezonu ikinci sırada tamamlarken, Yalıkavakspor’u üçüncü sıraya itti.

Maça damgasını vuranlara baktığımızda Olga’nın yanına Bilge’yi golcü olarak monte eden Yenimahalle’nin Teknik Direktörü Serdar Eler’i  görüyoruz. Takımı içerden yöneten kaptan Fatma’yı ve kaleyi kapatan adaşı Fatma’yı, Fatma’yı aratmayan Selen’i de unutmamak gerekiyor.

Yalıkavak’ta Yasemin’le Fatmagül, Reyhan’ın da yardımı ile takımı ayakta tutmaya çalıştılar. Ancak, yetersiz savunma Sevilay’ın işini zorlaştırdı ve farklı yenilgiyi getirdi. Kıvanç Özcan, takımın doğru savunma yapmasını sağlarsa iyi olur”

Bakmadan Geçme