2021 Dünya Şampiyonası’da takımda 20 sporcu yer alacak

2021 Hentbol Dünya Kupasında Uluslararası Hentbol Federasyonu ( IHF ), katılımcıların turnuva başlangıcına on altı yerine yirmi oyuncu ile gelmesine izin verecek.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Koronavirüs salgınının etkilerinden kaynaklanan önemli bir değişiklik gerçekleşti ve Mısır’da 2021 Dünya Kupası’na katılacak takımların giriş listelerinde ki sporcu sayıları değişecek.

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF), dünya şampiyonası için takımların kadrosunda 20 oyuncunun olmasına izin verdi. Önceden sadece 16 oyuncu  listeye alınıyor, ancak gerekirse maçlardan önce oyuncu değişikliği yapılabiliyordu.

IHF Yarışma Direktörü Patrick Strub:

– IHF Konseyi, değişikliği son toplantıda kabul etti. Kararın özü, oyuncuların ve sporun çıkarları içindir. Dünya Kupası, Olimpiyat elemeleri ve Tokyo Oyunları’nın da yer aldığı 2020/21 sezonunun hentbol oyuncuları için çok yorucu olacağını hepimiz biliyoruz ”dedi .

Haber

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway – Final weekend – Placement 5/6 match, Germany vs Portugal, Tele2 Arena, Stockholm, Sweden, 25.1.2020, Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Bakmadan Geçme