2022 Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde ne yaşandı?

Hentbolhaber.Net ekibinden Cemal Görkem Erim, 2022 yılı geride kalırken, Avrupa Hentbolunda yaşanılanları, organizasyonları sizler için derledi.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – 2022 yılı geride kalırken 2023 yılına “Merhaba” dedik. 2022 yılında EHF Euro 2022 Erkekler ve Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nı ele aldık. Peki Dünyanın en güzel şovlarından biri EHF Şampiyonlar Ligi Final4’larında neler yaşandı. Gelin ilk başta EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4’unu ele alalım.

Budapeşte’deki yeni salon, MVM Arena’da ilk kez düzenlenen organizasyondan pek çok rekor çıktı. Seyirci sayısı da onlardan birisiydi: 15400. Vipers Kristiansand ise Şampiyonlar Ligi’nde iki kez üst üste şampiyon olan beşinci takım oldu(Diğerleri: Hypo Niederosterreich, Slagelse FH, Viborg HK ve Györ)

Norveç temsilcisi Vipers yarı finalde Metz’i, finalde ise Györ’ü üstün bir oyunla mağlup etti. Final maçı aynı zamanda Györ’ün sezon boyunca kaybettiği ikinci maç oldu.

Finaldeki 33-31’lik skor en yüksek skorlu final olarak bu organizasyondaki rekorlar arasında yerini aldı. Bu finale kadar rekor bir önceki yıla aitti. Vipers’in kazandığı ilk finalde de toplam 62 gol kaydedilmişti.

Nora Mörk ve Katrine Lunde Şampiyonlar Ligi kupa dekorasyonunda Ausra Fridrikas ve Bojana Popovic’i yakalamış oldular. Bu 4 süperstarın ortak özelliği, Şampiyonlar Ligi’ni altışar kez kazanmış olmaları.

Vipers’ın sezon başında Thüringer’den transfer ettiği Marketa Jerabkova Final4’da toplam 19 gol atarak, ilk kez oynadığı Şampiyonlar Ligi sezonunda Final4 MVP ödülünü kazanmış oldu. Jerabkova aynı zamanda bu ödülü ilk kazanan Çek oyuncu.

“Bu atmosferi soluyabildiğim için mutluluk duyuyorum”

Türkiye için en özeli Beyza İrem Türkoğlu

Tabii ki bütün bunların yanında Türkiye için de özel bir durumu barındırıyordu 2022 Kadınlar EHF Final4. Sezon başında Kastamonu Bld GSK’dan Team Esbjerg’e transfer olan Beyza İrem Türkoğlu, takımıyla geçirdiği harika sezonun sonunda, kulüp tarihinin ilk Final4’unda yer aldı ve aynı zamanda bu organizasyonda(final4’da) yer alan ilk Türk oyuncu olarak kayıtlara geçmiş oldu. İki maçtan da mağlup ayrılan Team Esbjerg’de Beyza üçüncülük maçında Metz’e attığı 4 golle de Final4’a gelmişken burada gol atan ilk Türk hentbolcu olmuş oldu.

Rakamlarlar EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4 

15400 seyirci, EHF Final4 Twitch kanalında 564 dakika canlı yayın, 32 resmi yayıncı kuruluş, EHF CL resmi sosyal medya hesaplarında 5,4 milyon görüntülenme.

Bakmadan Geçme