25.000 Çocuk Hentbolle Tanıştı

Küçük Çocuklar birkez olsun bile eline Hentbol Topu almışlar mıdır? Yada büyüyünce Hentbol Oynamaya devam edecekler mi?

Bu soruların cevaplarını Sırbistan Hentbol Federasyonu ile Avrupa Hentbol Federasyonu’nun(EHF) ortaklaşa yürütmüş olduğu proje ortaya çıkardı.

Tüm Ülke (Sırbistan) genelinde Okulların müfredatına Hentbol eklenmesi ile birlikte, Sırbistan Hentbol Federasyonu tüm okullara uzandı. İlk kez 2009 yılında başlayan bu proje, Ekim  2010 yılından beri EHF’nin desteklediği Smart proje kapsamında geçerliliğini koruyor.Haber

3 kapsam halinde uygulanan bu proje ile birlikte taraflar (EHF ve Sırbistan Hentbol Federasyonu), Köln’de EHF Kongresinde bir araya gelerek projenin devamlılığı konusunda anlaşmaya imza attılar.

Proje Koordinatörü Milan Petronijevic yapmış olduğu açıklamada : " Bu proje başlamadan önce hem öğretmenler , hem de öğrenciler Hentbolun farkında değillerdi. Bu proje ile birlikte 250 den fazla okullda 25.000 öğrenci hentbol ile tanıştı ve öğretmenlerin eğitimleri konusunda da uzun yollar kat edildi. Biz bu proje ile onlara Hentbolu sevdiriyor, daha sonra yerel kulüpler ile okulların işbirliğini sağlıyor, açıkçası hentbolu tabana yayıyoruz."dedi.

Bu projenin EHF’nin desteği ile birlikte olabileceğini vurgulayan Milan Petronijevic , " 5000 kayıtlı altyapıda sporcu bu projenin eseri."diyerek açıklamalarını noktaladı.

Bu Projede Neler Yapıldı?, Nasıl Destek Sağlandı?

HaberSırbistan Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okullarında Mini Hentbol sunumları ve etkinlikleri yapıldı. Beden Eğitimi dersi öğretmenlerine düzenli aralıklarla seminer verildi. Ayrıca çocukların hentbol oynayabilmesi için bölgesel ligler düzenlendi.

EHF tarafından devamlı olarak Eğitmenler atandı. Aynı zamanda mali yönden desteklerde bulunuldu ve ekipmanlar ilgili federasyona temin edildi.

Kaynak :  EHF
Fotoğraflar: Sırbistan Hentbol Federasyonu

Bakmadan Geçme