32 Kısım tekmili birden

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Cumartesi günü oynanan üç maçı kaleme aldı.

32 Kısım tekmili birden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevgili Hentbol Dostları, bu başlığı daha önce de kullanmıştım, yinelemiş oluyorum ama ne yapalım, katlanacaksınız.

Evet 7 Ekim Cumartesi günü THF Salonu’nda boğazımıza kadar hentbola battık. Tam üç maç arka arkaya. Saat 15:00’de bir başladık 20:30 falandı galiba bitirdik. “..dık, …dik” diye çoğul eki kullanıyorum da sakın öyle tıklım tıklım düşünmeyin salonu, tıklım tıklım boştu yine her zamanki gibi.

 YOK BU SİZİN SUÇUNUZ DEĞİL

Cumartesi maratonu Maliye Piyango ile Göztepe arasındaki hentbola benzer itiş-kakışla başladı.

Maliye Piyango ısrarla kadrosuna yabancı oyuncu almıyor ve bana göre de en doğrusunu yapıyor. Göztepe ise modaya uymuş, 15 kişilik kadrosuna altı tane yabancı sokuşturmuş. Ne diyelim hentbolumuzu bu hallere düşürenler utansın.

Maçın rengi daha dördüncü dakika dolarken belli oldu: Göztepe maçı kazanacaktı. Sekizinci dakikada üçe çıkan fark, 16’ıncı dakikada yediye yükseldi. Maliye Piyango biraz toparlandı ama çabası farkı azaltmaktan başka işe yaramadı, ilk 30 dakika 19-16 Göztepe’nin üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarının başlarında Maliye Piyango biraz canlanır gibi oldu ama Göztepe izin vermedi ve maçı sekiz farkla 35-27 galip tamamladı.

Başlık Maliye Piyangolu oyunculara: Üzülmeyin gençler. Bu sizin suçunuz değil. Hentbolumuzu yabancılara teslim eden yöneticilerin suçu.

Yarın, öbür gün Ulusal Takımlarda oynatacak oyuncu bulamadıklarında ya da buldukları oyuncular olmadık acemilikler yaptığında sakın ama sakın ağlamasınlar. Ne der atasözümüz: Kendi düşen ağlamaz.

32’DE 13 EH FENA DEĞİL

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Aziziye Belediyesi Termalspor maçından söz edeceğim de iki takımın adlarını yazarken yoruldum. İspanyol asilzadelerinin adları gibi, yaz yaz bitmiyor.

İki takım sahaya çıktı. Kadrolar ışıklı tabelaya yazıldı. Saymaya başladım, iki takımın 16’yardan 32 oyuncusu var. 5 tane Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’da, 8 tane Aziziye Belediyesi Termalspor’da toplam 13 yabancı. Al gözüm seyreyle. Ama yine de şükretmeli; Türkler, yabancılardan daha çok. İdare edeceğiz ne yapalım.

Maç başladı, daha dördüncü dakika dolmadan Kürşat Erdoğan- İbrahim Özdeniz hakem ikilisi 2 dakika cezası vermek zorunda kaldılar. Bu ne öfke, ne sinir kardeşler. Tamam, hentbol sert spordur. Elle oynandığı için, itme, tutma vardır da “Bel Kündesi” “Paça-Kasnak” falan güreşte geçerlidir, hentbolda değil.

“Maçı anlat, ne oldu, kim yendi?” falan gibi soruların aklınızdan geçtiğini biliyorum, biliyorum da, maçta anlatılacak öyle aman aman bir hentbol, bir heyecan falan yoktu ki. Ankara ekibi, rakibinin yaklaşık 7 dakika süren üstünlüğünü 22’inci dakikada kırdı ve ilk yarıyı 14-13, maçı da 34-26 kazandı o kadar.

BAŞTAN SONA HENTBOLSUZ HEYECAN

MYK Hentbol ile Merzifon Belediyesi arasındaki 60 dakika, sert iniş, çıkışlarla heyecanı hiç ara vermeden ayakta tuttu. O kadar ki ilk gol 45’inci saniyede, son gol ise bitime sekiz saniye kala atıldı.

Merzifon Belediyesi daha birinci dakika dolmadan 1-0 öne geçti. Yaklaşık 20 saniye sonra beraberlik golü geldi.

Edward’la üstüste üç gol bulan Merzifon Belediyesi, bu üstünlüğünü 15’inci dakikada kaybetti. Cherubin’in golü MYK’ya 6-6 beraberliği getirdi.

İlk 30 dakika 14-12 Merzifon Belediyesi’nin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının başlarında Merzifon farkı dörde çıkardı. Sonra MYK yakaladı. Onuncu dakika 16-16 beraberlikle geçildi.

Kalan 20 dakika tam bir heyecan fırtınası içinde geçti. Kimin maçı kazanacağı bir türlü belli olmadı.

Son sözü MYK’dan Cemal söyledi. Attığı golle takımını 23-22 galip getirdi.




Bakmadan Geçme