32 Yıllık Kariyerini Noktaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Erkek Hentbol Takımı”nın usta kalecisi Namık Dalgakıran, aktif spor yaşamını noktaladı.

11 kez şampiyonluk, 12 kez Türkiye ve 1’er kez de Cumhurbaşkanlığı veBaşbakanlık Kupası’nı kaldıran Dalgakıran, bundan böyle hem BüyükşehirBelediyesi Bayan takımında, hem de altyapıda antrenör olarak görevyapacak.

Türk hentboluna tam 32 yıldır kaleci olarak hizmetveren ve adını efsaneler arasına yazdıran Namık Dalgakıran, bayrağı gençarkadaşlarına devretti.Milli Takım ve birçok kulüpte sayısızbaşarılar elde eden tecrübeli kaleci, kariyerini İzmir BüyükşehirBelediyesi Bayan Hentbol Takımı ve kulüp altyapısında çalıştırıcı olaraksürdürecek.

İzmirli bir sporcu olarak hentbolu başladığı yerdenoktalamanın kendisine gurur verdiğini söyleyen Namık Dalgakıran, "32yıllık aktif sporculuk yaşamımda 11 şampiyonluk, 12 Türkiye, birerCumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası kaldırdım. Yüzün üzerinde milliforma giydim. Bunların hepsini İzmir’de başlayan kariyerim sayesindebaşardım. Bu tecrübemi artık hem A takımdaki kaleciler hem dealtyapıdaki gençler için kullanacağım” dedi.

Şirinyer Alke’dehentbola başladığını, Eti Bisküvileri, Halk Bankası, Ankaragücü, ÇankayaHaberBelediyespor, ASKİ, Beşiktaş, Mersin Yenişehir Belediyespor ve İzmirBüyükşehir Belediyespor’da görev yaptığını belirten Dalgakıran, “Artıkhedefim; Türk hentboluna yeni kaleciler armağan etmek. Geçmişteçalıştığım antrenörlerden edindiğimiz bilgiler ve çağın gerektirdiğiteknolojilerden yararlanarak, altyapısıyla güçlü olan İzmir BüyükşehirBelediyespor’u en iyi yerlere getirmeyi istiyoruz ve bu yöndeçalışmalarımızı geliştiriyoruz” diye sürdürdü konuşmasını.

Erkekler Hentbol Süper Ligi’ni 2007-2008 sezonunda şampiyon olaraktamamlayan ekipte forma giyen Dalgakıran, “Doğduğum, büyüdüğüm vesevdiğim kentin takımında oynamak ve şampiyonluk yaşamak ayrı bir gurur.O günlere dönüp şampiyonluğu kazandığımız anı düşündüğümde gözlerimdoluyor ve duygulanıyorum. Şimdi o duyguları, antrenörlük kariyerimdeyaşamayı istiyorum” dedi.

Haber : Hürriyet Ege
Foto   : Hentbolhaber

Bakmadan Geçme