5 Yılda 1 Forma

Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden İzmir Büyükşehir Belediyespor’un genç yıldızı Duygu Sakallı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin BİZSPOR Dergisinde Okan Kara’nın ཆ Soru 10 Yanıt' köşesine konuk oldu.

Süper Lig’de mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı’nın genç oyuncusu Duygu Sakallı, 13 sene önce Urla Gençlik altyapısında başlayan ve son 5 yıldır mavi-beyazlı formayı giyiyor. Yaşamış olduğu sakatlığın ardından tekrar çalışmalara başlayan genç oyuncu, son Ardeşen Gsk maçında da kadroda yer aldı ve 10 soruya şu şekilde cevap verdi.

**Hentbol senin için ne ifade ediyor?Haber

En büyük tecrübelerimi, sevinçlerimi ve üzüntülerimi salonda yaşadım. Hentbolle birlikte büyüdüm. Tek kelimeyle; benim hayatım.

**Türkiye’de hentbol?

Gereken ilgiyi bir türlü bulamadığı için gelişemiyor. Ligdeki birçok takım belediye ve devlet destekli. Kulüp ve sporcu sayısı, yatırım, en önemlisi seyirci yetersiz. Bir çok kişi de ön yargıyla yaklaşıyor.
 

**Peki, İzmir Büyükşehir Belediyespor?

Gerçek anlamda profesyonelleştiğim ve spor hayatıma yön veren bir kulüp. Burada her yıl kendimi biraz daha geliştirip ilerliyorum.

 

**Nasıl bir sporcusun?

Çalışkan ve hırslıyım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya ve kendimi geliştirmeye çalışırım. Bilinçliyim ve sahada kendimi iyi tanırım.

**Millilik kariyerin?

Genç Milli Takım’da forma giydim. Hedefim; A Milli Takım’a yükselmek. Sakatlığımı geride bıraktıktan sonra bu hedefime doğru adım adım ilerliyorum.

**Nereye kadar hentbol?

Fiziksel ve mental açıdan kendimi yeterli hissedene kadar oynamak istiyorum. Daha sonra eğitimci olarak yine burada olacağım. Ve en son da tribünde seyirci… Hentbol, sonsuza kadar.

Haber

**En büyük sevincin?

2100-2011 sezonunda Eskişehir’de Üsküdar Belediyespor ile Türkiye Kupası finali oynadık ve son saniye golüyle maçı kazanarak kupayı İzmir’e getirdik. Bu maçı asla unutamam.

**En büyük üzüntün?

3 numara bana hep uğur getirirdi. Ancak geçen sezon 3 Mart’ta oynadığımız maçta takımımın 3. golünü attıktan sonra sakatlandım. Benim için hentboldan uzak kalmak gerçekten zor oldu.

**Hedefin?

İz bırakan bir sporcu olmak. Bunun için ilk önce A Milli Takım forması giymek istiyorum.

Haber
 

**Son sözün?

Mart ayından bu yana sakatlık nedeniyle Hentbol oynamayı çok özledim. Geri dönmek için çok çalıştım ve sabrettim. Umarım başarılarla dolu iyi bir sezon geçirerek hem takımımız hem de ben hedeflerimize ulaşırız.

Röportaj/ Resim : Okan KARA

 

Bakmadan Geçme