8 Bayan Takımdan 1' i Şampiyon Olacak

Hentbol Liseler Türkiye Şampiyonası Hem Erkekler Hem de Bayanlarda 26 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak.

Şampiyon olacak takım, 20-28 Haziran 2014  tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek olan Hentbol Liseler Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil etme hakkını kazanacak.

Dünya Şampiyonasına katılacak olan takımın belli olacağı Liseler Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek olan erkek ve bayan okul takımlarımızı hentbolhaber.net  olarak sizler için tanıtacağız.

İlk olarak Bayan Okul Takımlarımız:

Adana – Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi

2013-2014 sezonunda yeni kurulan Adana temsilcisi Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi ilk yılında Türkiye Finallerine katılmanın mutluluğunu yaşıyor. Takımın tamamının Lise 1.sınıf öğrencisi olduğu ekip, Adana şampiyonluğu yaşadıktan sonra katılmış oldukları grup müsabakalarında yenilgisiz olarak Türkiye Finallerine geldiler.

Beden Eğitimi dersi öğretmeni Önder Mısırlıoğlu yapmış olduğu açıklamada, “26 Şubat 2 Mart tarihlerinde Trabzon’da yapılacak finallerde Türkiye’nin en iyi 8 takımı arasında yer alarak Bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Takımımızın çatısını oluşturan sporcularımız aynı zamanda Adana Şakirpaşa HEM spor kulüp takımında da başarılı bir şekilde mücadele etmektedirler. Onları yetiştiren bize kazandıran kulüp antrenörü Murat GÜLER ve Fevziye ERTİT şu an okul takımının antrenörlüğünü yapan Ali GEYİK Hocalarımıza çok teşekkür ederim”dedi.

 Haber

Adana Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul takımında yer alan sporcular: Melike Demir , Berivan Meşe , Leylanur Sazcı , Gülnaz Kılıç , Arife Geçit , Müteber Albayrak , Nevruz Bayav , Çağla Sezer , Mehtap Tezkorkmaz ,  Aysel şimşek


Ankara- Celal Yardımcı Anadolu Lisesi

2010 yılından beri Türkiye Finallerinde yer alan Ankara temsilcisinde hedef “Başarıyı Yakalayabilmek”

Türkiye Şampiyonası ile ilgili olarak ise Okul Müdürü Ahmet  Hamdi Demir şu cümleleri söyledi: “Trabzon da yapılacak şampiyonaya iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz. Amacımız ahlaki ve etik yönden başarıyı yakalamaktır. Spor yapmak isteyen tüm öğrencilerimize her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Bizi yarı yolda bırakan öğrencilerimize yolları açık olsun diyoruz. Bizden ayrılıp rakibimiz olan takıma en iyi cevabı hentbol sahasında vereceğimize inanıyoruz. Hentbol camiasının etik değerleri sorgulamadan başarılı olacağına inanmıyoruz.” Dedi.

Haber

Celal Yardımcı Anadolu Lisesi Okul takımında şu isimler yer alıyor :

Selen AKALIN ,Berfin YAYLI ,Cansu AKALIN ,Simge ARINÇ , ,Gözde MERAL , Beril Mina TEKCAN ,Esra KÖSE ,Buket ÖZTÜRK ,Ecem BİRBEN ,Melis KILIÇ ,İpek KANDEMİR ,Melahat Begüm MISIRLIOĞLU ,Berfin GÜNAY ,Armağan Yağmur ÇELİK

Beden Eğitimi Dersi Öğretmenleri: İsmail Öcalan , Şenol Yeşildağ

 


Ankara – Genç Osman Anadolu Lisesi

Ankara temsilcisi hem erkekler hemde bayanlarda Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek olan tek okul takımı. Okul takımında ki bayanlar Ordu Boztepe Gönülspor’da mücadele ediyorlar. Bayan takımı Ankara 1.oldu ve grup müsabakalarından başlayarak başarılı sonuçlarla Türkiye Şampiyonasına namağlup olarak adlarını yazdırdılar.

Okul Müdürü  Mehmet Sözügüzel yapmış olduğu açıklamada : “Amacımız Türkiye Şampiyonu olup, Trabzon da ki Dünya Şampiyonasına katılmak. Bizi bu zor süreçte yalnız bırakmayan ilçe milli eğitim müdürümüze, okul idarecilerilerine, öğretmenlere ve personele teşekkür ederim, onlara şampiyonluk armağan etmek istiyoruz ,Tüm takımlara başarılar dileriz.”dedi.

 Haber

Genç Osman Anadolu Lisesi okul takımında mücadele eden sporcular: Havva Budak, Hülya GÜÇER, Funda BAŞ, Reyhan KAYA, Merve ÇAVUŞ, Betül DEMİRCİ, Kübra KUTLU, Demet SONKAYA, Berre Nur YILMAZ, Elife KEÇECİ, Kübra TÜRKER, Aysu Kübra KÖYLÜ ,Gamze TOSUN ,Elifnur CANBOLAT, Büşra DEMİR, Tuğçe KORKMAZ


Antalya – Muratpaşa Anadolu Lisesi

Antalya’nın başarılar ile dolu ,1994 yılında kurulan temsilcisi Muratpaşa Anadolu Lisesinin, bir çok Türkiye derecelerinin yanında, 2008 yılında Dünya Dördüncülüğü derecesi var. Kuruluşundan itibaren birçok başarılara imza atan Muratpaşa Anadolu Lisesi, Beden Eğitimi Dersi öğretmeni Nedim Kum ile birlikte yeni başarılara imza atmak için çaba harcıyorlar.

En Önemli Sloganları ise "Önemli Olan Hentbol Oynamak"

Türkiye Şampiyonası ile ilgili olarak Okul Müdürü  İlhami Kotan açıklamalarda bulundu: “Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesine müdür olarak atandığımda , okulun akademik, kültürel başarılarının yanında bireysel sporlar ve takım sporlarında  sadece Antalya’ da değil Türkiye’de  hatta Dünyada da önemli başarıların olduğunu gördüm. Bunlardan birisi olan ve tertemiz ahlakları ve davranışlarıyla okuluma örnek olan hentbol takımının kızları ile sorumlu öğretmeni Nedim Beyi tebrik etmek isterim. Hem bu Ahlak yapılarıyla okulu, Antalya’yı hem de Türkiye’yi temsil ettikleri için mutluyum ve gururluyum. Hentbolcu öğrencilerim  gibi gençlere topyekun sahip çıkılmalıdır.

Okulumun hentbol takımının bu yıl Türkiye de derece getireceğine olan inancım tamdır. Ve inşallah dünya liseler hentbol şampiyonasına (ISF) katılır ve ülkemize derece getiririz. Okulum hentbol takımına ve teknik ekibine başarılar dilerim.”dedi.

 Haber

Muratpaşa Anadolu Lisesinde ise şu isimler yer alıyor: Buse Ayaz , İrem Köseler , Fetane Uzunlar , Halise Güneş , Duygu Şara Şahin , Ferah Koloman , Keziban Kabak , Kübra Katar , Nedret Katar , Raema Andrea , Sena Karaman , Sibel Döksal , Büşra , Erdoğdu , Esra Yıldız , Şehriban Katar

 


Eskişehir – Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Eskişehir’de son 10 yılın İl Birincisi Cumhuriyet Anadolu Lisesi. Tüm Türkiye finallerinde yer almayı başaran ekip, birçokta derecelere sahip. Son 10 yılına bakıldığında ise 1 kez Türkiye Şampiyonluğu , 2 kez Türkiye İkinciliği , 4 kez Türkiye üçüncülüğü ve 4 kez Türkiye dördüncülüğü olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi başarılarını bir yenisini daha eklemek istiyor.

Türkiye Şampiyonası ile ilgili olarak Okul Müdürü S.Ercan Karakaya, Cumhuriyet Anadolu Lisesinde hentbolun bir ekol branş olduğunu  belirtti. Karakaya , “Öğrencilerimiz için ders ve spor etkinliklerini bir arada yürütmenin mutluluğu yaşıyoruz. Eskişehir Cumhuriyet Anadolu lisesinin tüm Türkiye’ye tanıtımında bayan hentbolcular başı çekiyor. Bu sene yapılacak Türkiye Birinciliğinde başarılı olup ISF de ,Türkiye’yi temsil etmek istediğini söyledi.”

Beden eğitimi dersi öğretmenleri Zeynep Duman ve Burak Büyüerşen ise okullarının  kulüplerle iyi bir iş birliği kurduğunu Müdür , Müdür yardımcılarından, öğretmenlerinden, pansiyon çalışanlarına , antrenörlere kadar işbirliği ile ekip çalışması yapmakta olduklarını belirttiler.

Cumhuriyet Anadolu lisesinin Antrenörleri Sertan Sarpas ve Murat Kabadayı , “Bu seneki Türkiye finallerdeki Türkiye Birinciliğinde başarılı olup ISF de ,Türkiye’yi temsil etmek.”dediler. .
HaberHaber

Cumhuriyet Anadolu Lisesi kadrosunda ise şu sporcular var: Najiba Ahmadi ,  Sinem Akpınar, Hatice Sağdıç, Seray Erbil, Ecem Sevilmiş, Tuğçe Avcı, Neşe Şimşek, Kübra Aydoğmuş, Betül Can, Berken Yılmaz , Büşra Gürses

 


İstanbul – Özel Üsküdar Doğa Anadolu Lisesi

Spor deyince tüm branşlarda akla ilk gelen okullardan birisi olan İstanbul temsilcisi Özel Üsküdar Doğa Anadolu Lisesi, tüm okullar gibi Hentbol Türkiye birinciliğinde de iddaalı.

Farklı branşlarda 2 dünya şampiyonlu ve 10’a yakın Türkiye Şampiyonluğu bulunan İstanbul temsilcisi İstanbul’un son 6 yıldır şampiyonu.

Türkiye Şampiyonası ile ilgili olarak Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal düşüncelerini dile getirdi: “Öncelikle bu şampiyonaya katılacak olan okul takımlarımıza başarılar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.Bizim için önemli olan devamlılık ve alt yapıda ülkemize kültür düzeyi yüksek iyi sporcular yetiştirmek.Bu sayede biraz ayağa kalkabileceğimizi ve üst platformlarda daha başarılı olabileceğimizi düşünüyorum.

Doğa Koleji olarak Okul sporlarında yaklaşık on yıldır ülkemizin önemli bir markasıyız.Hentbol önem verdiğimiz sporlardan bir tanesi Dünya Liseler Hentbol Şampiyonasının bu yıl ülkemizde yapılacak olması bu şampiyonanın önemini bizim için artırıyor.

Şampiyonanın çok cetin geçeceğini tahmin ediyorum.Bizde her takım kadar iddialıyız.Burada şampiyon olan takımın dünyanın ilk beşine rahat girebileceğini düşünüyorum.

Katılacak tüm takımlara sakatlıksız görsel düzeyi yüksek hentbol dolu bir şampiyona diliyorum.”dedi.

Haber

Özel Üsküdar Doğa Anadolu Lisesi ekibinde şu isimler yer alıyor: Merve Durdu, Harika Ak, Kübra Sarıkaya, Özge Yakar, Ömür Akar, Deniz Durmuş, Sultan Menekşe Uyan, Elif sıla Aydın, Sinem Vatan, Buse uyan ,Burcu Küçük, Merve Özkaşıkçı .Ceylan Aydemir , Beyza İrem Türkoğlu, Meryem Tunç

 


İzmir – Kemalpaşa Bağyurdu Anadolu Lisesi

İzmir ‘ in Kemalpaşa İlçesinin Bağyurdu Beldesinde bulunan Bağyurdu Anadolu Lisesi Genç Bayan Hentbol takımı 2013-2014 sezonunda il içersinde oynadığı maçlar sonucu gruplara yükselmiş ,gruplarda oynadığı tüm maçları kazanarak Sakarya’da yapılan  Yarı final müsabakalarına katılmıştır. Sakarya ‘da oynadığı maçları da kazanarak adını 26.02-02.03.2014 tarihleri arasında Trabzon ‘ da oynanacak olan Genç Bayanlar Hentbol Türkiye Finalleri müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Okul Müdürü Mehmet GÜNERHAN yapmış olduğu açıklamada : “ Hem okullarda hem de kulüp müsabakalarında sürekli olarak finallere adını yazdıran kızlarımız gerek antrenmanları gerekse okul içindeki davranış  ve ders başarısı ile bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Biz de idarecileri olarak onların daha iyi eğitim almaları ve çalışkan , ahlaklı sporcular olarak yetişmeleri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu sene yapılacak olan Türkiye finallerinde bizleri temsil edecek olan sporcularımızın ellerinden geleni en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Kızlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Takımın antrenörlüğünü ilk kurulduğu yıldan itibaren Tolga KÖYBULAN VE Abdullah KÖYBULAN yürütmektedir.

Trabzon’ da yapılacak olan finaller için açıklama yapan Tolga KÖYBULAN : “ Uzun zamandır beraber çalıştığımız ekibimiz gerek okul gerekse de kulüp olarak tüm kategorilerde çalışmalarına devam etmektedir. Antrenmanlarımızı düzenli olarak devam ediyoruz. Amacımız Türk Hentboluna ve sporuna mantalitesi ve felsefesi olan sporcular yetiştirmek. Milli takımlar seviyesinde ülkemize hizmet edecek sporcular yetiştirmek hedefindeyiz. Trabzon’ da takım olarak elimizden geleni yapacak ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Turnuvaya katılacak olan tüm takım sporcu ve ekibe başarılar dilerim. “ dedi.

Haber

Kemalpaşa Bağyurdu Anadolu Lisesi okul takımında şu isimler yer alıyor:

SELİN AKTUĞ , ECEM EZGİ ŞİRİN , SENEM ULUKAN ,FUNDA ARICAN ,SELEN ŞİRİN ,BÜŞRA SALMAN ,NESLİHAN ÇALIŞKAN ,SEVİM USLU ,ŞEYMA ÇAPANGÜL ,GAMZE ÜSTÜN ,MELAHAT ECE PİNCAL ,ZELİHA NUR PİNCAL ,RAMİZE USLU ,BÜŞRA KARA


İzmir –Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi

 İzmir’in hentbolde yeni yüzü. Başında başarılı antrenör ve her kategorilerde yetiştirmiş olduğu sporcular ile şampiyonluklar yaşayan Muhsin Devrim. 2013-2014 sezonunda İzmir şampiyonu olan Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi, gruplarda da rahat  kazanarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Sebahat KONAK  ”Okulumuzun Türkiye finallerine kalmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu. Emeklerinden dolayı beden eğitimi öğretmenimiz Rahşan GÖRÜŞKEN ,antrenör Muhsin DEVRİM ve sporcu öğrencilerimizi kutlar, Trabzon ilinde yapılacak Genç Kız Hentbol Türkiye Finallerinde başarılar dilerim.” Dedi.

 Haber

Bornova Kız Teknik ve Meslek Lisesi okul takımında şu isimler yer alıyor:

Nazlıcan TAHO (Kaleci) , Ebru DEMİR , Zeliha Çimen  ,Sevim Berna KURTER, İlayda BAKTIR , Burcu ÇETİN , Yaren ÖZ    (Kaptan) ,Gülenay ÖZDEMİR ,Buse GÖÇOĞLU 


Türkiye Şampiyonasına mücadele edecek olan okul takımlarımıza Hentbolhaber.Net olarak başarılar dileriz..

 NOT: Okul Sıralamaları Şehir Sıralamasına göre yapılmıştır. Kaynak gösterilmeden kopyalanmaması önemle rica olunur. Resimler okullardan istenmiş ve alınmıştır.

Bakmadan Geçme