8.Genç Hakem Eğitim Çalışması Ankara’da yapıldı

8.Genç Hakem Eğitim Çalışması 16 Mart cumartesi günü Ankara’da yapıldı.

Çeşitli illerden gelen 22 çift hakemin katıldığı eğitim çalışmasının açılış konuşmasını yapan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Barbaros Yılmaz hakemlere ‘’Nasıl Bir Hakem İstiyoruz’’  konusunda detaylı bilgi vererek katılımcılara başarı diledi.
Faruk Akman tarafından Kural Bilgisi, Temel  Oyun Kural Yorumları konularında teorik ve görsel  eğitim dersleri verildikten sonra saha çalışması müsabaka yönetimi ile devam eden seminer son bölümde soru ve cevaplarla tamamlandı. Eğitim Çalışmasına katılan Merkez Hakem Kurulu Üyeleri Çetin Özen, Bülent Türköz ve İsmail Hakkı Kaya genç hakemlere bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

GENÇ HAKEM EĞİTİM ÇALIŞMASI NEDİR?
Merkez Hakem Kurulu tarafından  2011-2012 sezonundan itibaren uygulamaya konulan  “ELİT HAKEM YETİŞTİRME” hedefinin temel kaynağı Genç Hakem Çalışması olarak belirlenmiştir.
Genç Hakem Eğitim Çalışmaları üç aşamadan oluşmaktadır.
Genç Hakem Eğitim Çalışması 1.Aşama her sezon illerden gelen tekliflerle belirlenen, prensip olarak 18-24 yaş aralığındaki il hakem çiftleriyle yapılmaktadır.
Genç Hakem Eğitim Çalışması 2. Aşamada; 1.Aşamaya katılan Hakem çiftleri grup-yarı finall alt yapı turnuvalarında görevlendirilerek eğitimleri gözlemciler vasıtasıyla devam ettirilmekte ve gelen raporlar doğrultusunda hakemlerin klasmanlara girişi sağlanmaktadır.
Genç Hakem Çalışmasının üçüncü aşaması olan Elit Genç Hakem Eğitim Çalışmalarında 2.Aşamada başarılı olan Hakem Çiftleri;  Süper lig Erkek – Bayan Gençler Ligleri ve Türkiye şampiyonaları gibi turnuvalarda görevlendirilmekte ve  bu turnuvalarda yapılan eğitim çalışmalarıyla Genç Hakemlerin performansları hedeflenen seviyelere çıkarılmaktadır.

Bakmadan Geçme