Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür.
Bu olaydan 53 sene sonra, 26 – 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihinde tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
8 Mart tarihinin Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak anılması, tam olarak 1921’de Moskova’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda gerçekleşti.
Birinci ve İkinci Dünya Savaşı yılları arasında bazı ülkelerde anılması yasaklanan Dünya Kadınlar Günü, 1960’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri’nde de anmaya başlanmasıyla daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Birleşmiş Milletler’in sitesinde günün tarihine ilişkin bölümde, kutlamanın New York’ta ölen işçilerin anısına yapıldığı yazılmamıştır.
Türkiye Hentbol Federasyonu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Gençlik ve Spor... Haberin Devamı..
Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama ile Afet Bölgesinde 6 günlük... Haberin Devamı..
Eski Milli Hentbolcu Zeynur Pehlivan, Milli Hentbolcumuz, kaptanımız Cemal Kütahya'nın... Haberin Devamı..
A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı... Haberin Devamı..
Kaptanımız Cemal Kütahya ve oğlu Çınar son yolculuğuna... Haberin Devamı..
Hentbol A Milli Erkek Takımımızın ilk hentbolcularından ve eski Adana... Haberin Devamı..
Yunanistan Hentbol Federasyonu, Cemal Kütahya ve oğlu Çınar Kütahya'nın... Haberin Devamı..