• Haberler
  • THF
  • A-B-C Klasman Gözlemciler ile B-C Klasman Hakemler Sezona Hazır

A-B-C Klasman Gözlemciler ile B-C Klasman Hakemler Sezona Hazır

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, A-B-C Klasman Gözlemciler ile B-C Klasman Hakemleri sezona hazırladı.

Sakarya'da düzenlenen seminerde, hakemler ve gözlemcilere, kural bilgisi ve fiziki sınavlar gerçekleştirilerek, yetkinliklerinin artırılması hedeflendi.

Seminerde Özyeğin Üniversitesi Spor Merkezi Ekip Yöneticisi ve eski milli hentbolcu Güneş Viter, “Sporda Çocuk Korumalı Uygulamalar ve Güvenli Alanlar” başlıklı konuşmasıyla dikkat çekti. Viter, spor alanında çocuk güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Kızılay Görevlisi Zeynep Naz Kahraman, “İlk Yardım ve Spor Yaralanmaları” konulu sunumunda, sporcuların karşılaşabileceği yaralanmalar ve bu yaralanmalara yönelik ilk yardım yöntemlerini anlattı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nurullah Çelik ise, “Zihinsel Antrenman”ın spor performansı üzerindeki etkilerini detaylandırarak, zihinsel hazırlığın fiziksel antrenman kadar önemli olduğunu belirtti.

Hentbol Erkekler ve Kadınlar Süper Liginde müsabakalar geçen hafta başlarken, A Klasman hakemler ise daha önce eğitim almışlardı.

Yorumlar 1
Hentbol Hakem 03 Eylül 2024 17:16

Gerçekten orada yaşanan rezilliği de yazsanız nasıl olur? Tarafsız haberci olarak hakemlerin odaları ne kadar temizdi. Havlu var mıydı? Duş yerleri nasıldı? Vizyon olarak bu mı yani.. Sizi de kınıyorum.

Bakmadan Geçme