A Milli Erkek Takımımızın Karnesi nasıl oldu?

EHF EURO 2024 Yolunda A Milli Erkek Takımımızın aldığı sonuçlar ve genel istatistikleri şöyle oldu:

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET– A Milli Erkek Hentbol Takımımızın, EHF Erkekler EURO 2024 elemelerinde Portekiz, Kuzey Makedonya ve Lüksemburg ile birlikte yer aldığı 1. Grup’taki mücadelesi ise 13 Ekim tarihinde deplasmanda Portekiz oynayacağı maç ile başlamıştı. Portekiz’in Senhora da Hora kentinde Centro de Desportos e Congresso de Matosinhos salonunda oynanacak karşılaşma 44-27 skorluk Portekiz’in üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

A Milli Takımımız, gruptaki ikinci maçını ise Kuzey Makedonya ile 16 Ekim tarihinde Van’daki Nur Tatar Spor Salonunda oynadı. Karşılaşmayı 36-27 skor ile misafir takım Kuzey Makedonya kazanmıştı. Bu sonuçla da A Milli takımımız grupta üst üste ikinci mağlubiyetini alan taraf olmuştu.

Gruptaki üçüncü maçı için Lüksemburg ile Ulusal D’coque Spor Merkezinde karşılaşan A Milli Takımımız; mücadeleyi 30-29 skor ile kazanarak gruptaki ilk galibiyetini almıştı.

A Milli Takımımız gruptaki dördüncü maçını Konya’da yine Lüksemburg ile oynamıştı. Konya Selçuklu Uluslararası Spor Salonunda oynanan mücadeleden de 31-20’lik skorla galip eden millilerimiz üst üste galibiyet alarak gruptaki şansını devam ettirmişti.

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, elemelerdeki beşinci maçında ise Portekiz’e 37-35 skor ile mağlup olmuştu. Ankara THF Spor Kompleksinde kıyasıya mücadele gösteren Milli takımımız ne yazık ki sahadan mağlup ayrılan taraf olmuştu.

Elemelerdeki altıncı ve son maçında ise A Milli Takımımız, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki A1 Arena SC Boris Trajkovski Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden de 30-27 skor ile mağlup ayrılarak EHF Erkekler EURO 2024’e katılma şansını kaybetti.

İstatistiklere Bakacak Olursak:

A Milli Takımımız oynamış olduğu 6 müsabakada 177 gol atarken, kalesinde 196 gol gördü ve -19 averaj ile EHF Euro 2024 Eleme Grubunu 3.sırada tamamladı.

En fazla gol attığımız müsabaka 35 gol ile Grupta 5. müsabaka oldu. A Milli Takımımız Portekiz’e 35 gol atarak EHF Euro 2024 Eleme Grubunda en fazla gol attığı müsabaka oldu. A Milli Takımımız en fazla golü Eleme Grubu 1. maçında Portekiz deplasmanında yedi. Portekiz’de A Milli Takımımız 44 gol kalesinde görerek Eleme Grubuna istediği gibi başlayamadı.

A Milli Erkek Takımımız, 6 müsabakada 273 şut çekerken, 177 gol bulabildi. A Milli Takımımız, %64,8 etkinlik oranı ile Eleme grubunda mücadele eden 32 takım arasında ise 12.sırada yer aldı.

 

Bakmadan Geçme