A Milli Takım Antrenörü Hikmet Vurgun’dan Açıklamalar

A Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Vurgun: “Dünya Kupası elemeleri için yaz aylarında da kamp yapmayı planlıyoruz” “Geçen sezon ligde ciddi bir mücadelenin, zevkli müsabakalar olduğunu söyleyebilirm ama teknik açıdan baktığımızda maalesef oyun kalitesi düşüktü”

2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde 4. Grup’ta İspanya veHollanda ile karşılaşacak A Milli Bayan Hentbol Takımı’nın TeknikDirektörü Hikmet Vurgun, "Dünya Kupası elemeleri için yaz aylarında dakamp yapmayı planlıyoruz"

Vurgun, yaptığı açıklamada, milli takım sporcularından bazılarınınsezonu erken kapattığını, onlara bireysel program vermelerine rağmentakım antrenmanı yapmanın daha önemli olduğunu söyledi. Bazı oyuncularında yoğun bir maç programından çıktığını kaydeden Vurgun, sözlerinişöyle sürdürdü:

"Uzun soluklu bir kampolacağı için kampları 3 periyoda böldük. İlk 2 dönem için İzmir’i tercihettik, son kampı maçı oynayacağımız Ankara’da yapacağız. İzmir hemuygun çalışma şartları hem de iklimsel olarak seçmemize etken. Oyuncularda İzmir’de kamp yapmayı seviyor. Avrupa Hentbol Şampiyonası grupelemelerinde İspanya, Hollanda ve İtalya ile aynı grupta yer alıyoruz.İspanya ve Hollanda’ya farklı yenildiğimiz için grupta iddiamız yokdenecek kadar az. Önceliğimiz 4,5 ay sonraki Dünya Kupası elemeleri. Bunedenle yaz aylarında da kamp yapmayı planlıyoruz. Haziran ayından sonraTemmuz sonu, Ağustos başında bir araya gelebiliriz."

Vurgun,Dünya Kupası elemelerinde statü değişikliğine gidildiğini o nedenledaha yoğun bir programın kendilerini beklediğini belirterek, "Bu nedenletakımların lig ve Avrupa Kupası mücadelelerinden önceki dönemi iyideğerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bayanlar Süper Ligi

MilliTakım’ın ülkede oynanan hentbolun düzeyini yansıttığını kaydedenVurgun, bu nedenle teknik ekip olarak sahadaki performansa çoketkilerinin olmadığını söyledi. Vurgun, Bayanlar Hentbol Süper Ligi’ndegeçen sezon mücadele anlamında denk takımların olduğu bir sezonyaşandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"MuratpaşaBelediyesi haricindeki takımlar sonucu belli olmayan maçlar oynadılar.Ciddi mücadelenin yaşandığı zevkli müsabakalarınyapıldığını söyleyebilirim ama teknik açıdan baktığımızda oyunkalitesiyle mücadele eş düşmüyordu, oyun kalitesi düşüktü. Ligde çokdeğerli Türk ve yabancı oyuncular var ama tüm takımlardaki kaliteninartması gerekli. Maalesef biz bu sıkıntıyı biraz daha yaşayacağız gibiduruyor. Eğer daha iyi yabancılar, daha çok süre alabilecek oyunportföyümüzü artırırsak hentbol açısından daha parlak olacaktır."

Ali Korkmaz – AA

Bakmadan Geçme