A Milliler 10 dakika dayandı

A Milli Erkek Hentbol takımımız, 2018 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemeleri play-off rövanş maçında Belçika deplasmanında idi.

HENTBOLHABER.NET – Angleur-Liege spor salonu’nda oynanan ve A Millilerin az da olsa şansını umuta çevirecek oyunu sergileyemedi.

İlk gol Milli Takımımızda Onur Ersin’den geldi. Maçın 10.dakikasına kadar başa baş bir mücadele vardı. Ancak Belçika ev sahibi olmanın avantajını lehine çevirdi ve aradaki farkı açmaya başladı. 10.dakikada Belçika’dan Kedziore’nin attığı 7metre golü ile Belçika 5-4 öne geçti ve fark açılmaya başladı. 20.dakika  12-6 Belçika lehine geçilirken, ilk yarı skoru 15-10 Belçika lehine oldu.

İkinci yarıya Tolga Özbahar’ın golü ile başlayan A Milliler ne yazık ki mücadeleci ruhundan uzak bir oyun sergiledi. A Milli Takımımızda teknik heyette yer alan  Adnan Öztürk, Hüseyin Aşçı ve Murat Mızrakçı oyuna gerekli müdahaleleri yapmalarına rağmen, müsabaka A Millilerin istediği gibi gitmedi. 40.dakika 19-14 , 50.dakika da 25- 17 gibi 8 sayı farkla Belçika üstündü. Maçın son anlarında Belçika’dan Glesner skoru belirleyen golü attı ve Belçika maçı 29-22 kazandı.

A Milliler, %40 atak etkinliği ve %46 şut etkinliği ile oynadı. En skorer oyuncu 7 gol ile Tolga Özbahar oldu.

A Milliler ilk maçta Rize’de 28-37, ikinci maçtada 29-22 kaybederek 2018 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemeleri play-off şansını kaybetti.


//

Bakmadan Geçme