Aalborg sürprizi yaptı

Foto: eurohandball.com
EHF Şampiyonlar Ligi Final4’da ilk kez mücadele eden Aalborg, sürprizi yaparak finale çıkan ekip oldu.

HENTBOLHABER.NET – Fransa’dan iki takım PSG, Nantes, Danimarka’dan AllBorg ve İspanyol ekip Barça’nın mücadele ettiği Hentbol Erkekler Şampiyonlar Ligi EHF Final4’da finale çıkan takımlar belli oldu.

İlk yarı final karşılaşmasında PSG Handball ile Aalborg Handball karşılaştı. Almanya’nın hentbolda en önemli şov merkezi  Köln’de yer alan Lanxess Arena’da oynanan EHF Final4 müsabakalarında ilk yarı finalde büyük sürpriz yaşandı.

Bizim ve otoritelerinde şans vermediği Aalborg, 5. kez EHF Final’da yer alan PSG’yi mağlup etmeyi başardı ve adını finale yazdırdı. Öyle ki maçın ilk dakikalarında oynanan oyun PSG’nin finale adını yazıracağı yönünde idi. Ancak Aalborg ilerleyen dakikalarda toparlandı ve ilk devre 15-13 PSG lehine sonuçlandı. İkinci devreye de hızlı başlayan ve oyuna ağırlığını koyan Aalborg maçın son sinyali ile birlikte 33-35 kazanarak adını finale yazdırdı. İlk kez Final4 oynayan Aalborg, EHF Final4’da kupaya çok yaklaşmış oldu.

Barça bildiğimiz gibi

EHF Final4’un gediklisi Barça, Nantes karşısında yenilmezlik serüvenini devam ettirdi. 19. Şampiyonlar Ligi maçında 19. galibiyetini elde eden Katalan ekibi,  13. Şampiyonlar Ligi Finali’ne yükseldi. Fransız Nantes’ı 31-26 mağlup eden Barça’da Aleix Gómez’in attığı 5.gol, Barça’nın bir sezonda attığı 500. golü oldu. Şimdiye kadar hiç bir takım bir sezonda 500 gol atmamıştı. İlk devre 15-13 Barça lehine olurken, ikinci devrede 17-17 eşitlik sağlanırken, Katalan ekibi direksiyonu hakimiyetine aldı ve skor 20-18’den sonra 27-21’lik bir seri yakalandı. Bu seri Barça’nın finalde olmasını ve Nantes’ı 31-26 mağlup etmesini sağladı.

Finalin adı: Barça –  Aalborg Håndbold

2020/21 sezonu EHF Final4’da finalin adı Barça –  Aalborg Håndbold oldu. Final müsaakası Saat:19.00’da oynanacak. Hentbolun devini belirleyecek olan müsabaka EHF TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Saat:16.15’te de PSG Handball ile HBC Nantes 3.4.’lük için mücadele edecek.

 

Bakmadan Geçme