Açılış Maçı İspanya’nın

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası açılış maçı ile İspanya’da başladı.

23.Erkekler Dünya Şampiyonasının açılış maçında evsahibi İspanya, Cezayir ile karşılaştı. İspanya şampiyonun açılış maçında Cezayir’e karşı 27-14 gibi kolay bir galibiyet elde ederek,grup müsabakalarına galibiyet ile başladı.

10.000 kişinin izlediği müsabakada ,ev sahibi olmanın avantajını iyi kullanan İspanya, ilk 10 dakikayı 6-2 önde geçti. Oyuna ağırlığını iyice koyan İspanya , ilk yarıyıda 15-4 önde kapadı.

Müsabaka boyunca oyunda üstünlüğü bırakmayan İspanya, maç boyunca Cezayir’in %37,84 oyundaki etkinliğine karşı %61,36 etkinliğe sahip olunca müsabakadan da 27-14 galip ayrılmasını bildi.

İspanya Antrenörü Valero Rivera müsabaka sonrası yapmış olduğu açıklamada, "Bugün ilk yarı önemli işler yaptık.Özellikle ilk yarıdaki savunmamız en iyi yaptığımız iş oldu.Biz hucüm attımızı geliştirmemiz gerekiyor.Ama bugü İspanya için güzel bir oyun ve skor oldu."dedi

İspanya’nın yıldızı Jose Manuel Sierra  ise "Bugün zor müsabakadan önemli bir galibiyet elde ettik.Önemli olan turnuvaya iyi bir sonuçla başlamaktı."dedi.

Cezayir’in Antrenörü Salah Bouchekriou yapmış olduğu açıklamada ise, "Bakıldığında İspanya karşısında 27 gol yemek normal, ancak problem bizim 14 gol atmamızda.Hucüm hattında bugün zayıf kaldık ve istediğimizi elde edemedik.İspanya maçını unutup önümüzdeki maçlara bakacağız artık."dedi.
 

Bakmadan Geçme