Açılış Seromonisi Yapıldı

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası Trabzon’da yapılan açılış töreni ile başladı.

Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılan açılış törenine Trabzon ValisiAbdul Celil Öz, Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Genel Sekreteri Jan Coolenve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala hazır bulundu.

İlkolarak söz alan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala,Trabzon’un kültür, sanat ve aynı zamanda spor şehri olduğunu belirterek,Türkiye’de ilk kez Trabzon’da yapılan uluslararası organizasyonunungururunu yaşadıklarını söyledi. Uluslararası Okul Sporları Federasyonu(ISF) Genel Sekreteri Jan Coolen böyle bir organizasyonda bulunmanınsevincini yaşadıklarını belirtirken, Trabzon Valisi Öz ve Ortahisar İlçeBelediye Başkanı Genç de organizasyonun Trabzon’da yapılmasındanduydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vali Öz ve Belediye BaşkanıGenç, bu uluslararası organizasyonun ülkeler arasındaki barışıdestekleyeceğini ifade ederek, organizasyonun Trabzonda’da yapılmasındakatkıları olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor BakanıÇağatay Kılıç’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından şampiyonaya katılanülkeler tek tek anons edilerek salona davet edildi. Trabzon BelediyesiMehteran Takımı da yaptığı gösteri ile salondakilerden büyük alkış aldı.Daha sonra Avrasya Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği kolbastıgösterisi de izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası 28 Haziran’da sona erecek.

Bakmadan Geçme