Adana, Hentbol Müsabakalarına Hazırlanıyor

20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersinde XVII. si düzenlenecek olan Akdeniz oyunlarının hazırlıkları devam ediyor.

XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında 24 ülkeden toplam 32 farklı branşta 5500 civarında sporcunun katılması beklenen yarışlar yapılacak. Yarışlardan Adana’da yapılacak olan 4’ü dışında tamamı Mersin’de gerçekleşecek.

Bu branşların üçüne ( Hentbol, Kano ve Kürek )  Çukurova Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Hentbol müsabakaları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait olan Serin evler Spor Salonu da kullanılacak. Bu nedenle Hentbol müsabakalarının oynanacağı Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu ile Serin evler Spor Salonu ve Çukurova
Üniversitesi Kano-Kürek tesislerinde tadilat ve yenilenme çalışmaları başladı.

Özellikle Sporcu, hakem- gözlemci soyunma odaları, VIP Salonu ve basın merkezinin yenilendiği salonların eksiklikleri giderilerek Akdeniz oyunlarına hazırlanıyor.

Bilindiği üzere bu tür şampiyonalarda Hentbol müsabakaları için hazır zemin kullanılmakta ve müsabakalar tamamlandıktan sonra kaldırılmaktadır. Oyunların yapılabilmesi için hazırlanan 4 oyun köyünün üç tanesi Mersin ilinde bir tanesi ise Adana’da bulunacak.

Ayrıca  5-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesinde 10 branşta ( Atletizm, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Spor Tırmanışı, Futbol, Sutopu, Cimnastik, Yüzme, Speedminton) düzenlenecek olan 10. Türkiye Koçfest Üniversite Spor Oyunları da Akdeniz Oyunları öncesi bir prova niteliğini taşıyacak.

Koçfest Üniversite Spor Oyunlarında  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tesisleri de kullanılacak.

Bakmadan Geçme