Adana Hentbol’un Duayenlerini ağırlayacak

30 Mayıs Cumartesi günü Adana'da gerçekleştirilecek olan 'Hentbolun Duayenlerinin Adana Buluşması' adlı etkinlikler için organizasyon komitesi oluşturuldu.

Adana Haber Ajansı’nda(www.ahaport.com)  çıkan haberde , “Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, hentbola federasyon başkanı, sporcu, hakem, antrenör ve yönetici olarak katkı sağlayan duayenlere Adana konukseverliğini göstereceklerini söylediği” belirtildi.

Haberin Devamı ise şöyle:

Hadi, 30 Mayıs Cumartesi günü Adana’da gerçekleştirilecek olan “Hentbolun Duayenlerinin Adana Buluşması” etkinliği için komite oluşturduklarını, daha önce Eskişehir ve İstanbul ’da düzenlenen duayenlerin buluşmasının kapsamlı ve görkemli geçmesi için hazırlıklara başladıklarını kaydetti.

Salon sporları içinde en fazla ilgi gören, ayrıca itme, tutma, dirsek atma gibi vücut vücuda mücadele olduğu için çok yaygınlaşan hentbolu gündemde tutmak ve federasyon kurulduğundan bu yana hizmeti geçenleri bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Hadi, şöyle devam etti:
“Öncelikle Almanya’da Köln Spor Akademisi’nde salon hentbolun tüm inceliklerini öğrenerek 1976 yılında Türkiye’ye getiren ve kurucu federasyon başkanlığını yapan merhum Prof. Dr. Yaşar Sevim’i rahmetle anıyoruz. Türk hentbolu Yaşar Sevim ve spor sevdalısı arkadaşları tarafından Türkiye’de tüm il, ilçe, belde hatta köylerde bile oynanır duruma gelmiştir. İlkini Eskişehir’in başlattığı, daha sonra İstanbul’da gerçekleştirilen, üçüncüsünü de Adana’da 30 Mayıs Cumartesi yapacağımız ‘Hentbolun Duayenleri’nin Buluşması’ etkinliğini çok önemsiyoruz. Oluşturduğumuz komite hemen kolları sıvadı. Eski federasyon başkanları, milli sporcular, hakem, antrenör ve yöneticilerden oluşacak yaklaşık 250-300 kişinin katılacağı duayenler buluşmasında Adana konukseverliğini göstereceğiz.”

GÖSTERİ MAÇI, MİNİ KONSER, PANEL, SİNEVİZYON VE ÇEVRE GEZİLERİ YAPILACAK
Etkinlik kapsamında gelen konukların transferi, konaklamasının yanı sıra, açılış kokteylinin ardından eski milli hentbolcular gösteri maçı yapacağını, mini konser, sinevizyon eşliğinde ‘Adana ve Türk Hentbolunun Dünü Bugünü’ konulu panel ve kentin tarihi, doğal güzellikleri tanıtmak için gezi düzenleneceğini belirten Hadi, Türk hentboluna gönül veren konukların Adana’dan iyi izlenimlerle ayrılmasını sağlayacaklarını, başta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de etkinliğe destek vermelerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda, ÇÜ Rektör Danışmanı ve Eski Hentbolcu Prof. Dr. Metin Yavuz, Eski Milli Hentbol Takımı Antrenörü Kazım Tekin, Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi ve Milli Hentbolcu Metin Muhacir, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve eski hentbolcu Kamil Dikici, eski Uluslararası Hentbol Hakemi Bülent Dede, Milli Hentbolcular Mehmet Ali Keskin ve Murat Uzel hazır bulundu.

Haberin Linki :  http://www.ahaport.com/hentbolun-duayenlerinin-adanada-bulusacak-622978h.htm

Bakmadan Geçme