Adana’da Altyapı Gelişim Projesi

Adana Hentbol Altyapı Projesi Koordinatörü, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Kamil Dikici, proje kapsamında 12 okuldan 180 öğrencinin antropometrik ve fiziksel uygunluk testlerinin yapıldığını söyledi.

Dikici,  Adana’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO)  işbirliğiyle gerçekleştirilen "Adana Hentbol Altyapı Projesi " sayesinde yetenekli yeni sporcular kazanılacağını ifade etti.

Sporda başarının bilimsel çalışmalar sonucunda yakalanacağına dikkat çeken
Dikici, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Projede yer alan tüm 10-14 yaş grubundan 12 okuldan toplam 180 sporcunun ilk ölçümleri yapıldı. Toplam 24 adet Antropometrik ve 12 adet Fiziksel Uygunluk testi hafta sonu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Performans Ölçme Laboratuvarı, Cimnastik ve Hentbol Salonlarında gerçekleştirildi. Projede yer alan okulların çalışma programları Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı ve Koordinatörlüğümüzce ortak hazırlanacak. 3 gruba farklı çalışma programı uygulanacak ve 3 aylık çalışma programı uygulandıktan sonra 2. Ölçüm yapılacak. Her iki ölçüm sonrası gelişim farklılıkları gözlenerek bilimsel veriler elde edilmeye çalışılacak."

-PROJEDE  ÖZVERİYLE GÖREV YAPANLARA TEŞEKKÜR-
 

Dikici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin projede yer alan okullara spor malzemesi yardımı yapacağını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Antropometrik ve Fiziksel Uygunluk ölçümlerin uygulanmasında destek veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Sanlı Sadi Kurdak’a, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Cenab Türkeri’ ye, ölçümlerde yardımcı olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimize ve Projeyi birlikte yürüttüğümüz Hentbol İl Temsilcisi Metin Muhacir ile Adana Hentbol Gelişim Projesine her türlü desteği veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü, Eski Hentbol Milli Takım Antrenörü Kazım Tekin’e teşekkür ederiz.." Dikici, ölçümlerin önümüzdeki günlerde süreceğini de sözlerine ekledi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme