Adana’da Hakemlere ve Gözlemcilere Seminer

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, tüm branşlarda hakemlerin sporcu ve seyircisinin eğitilmesine katkı sağladıklarını, müsabakayı keyifli hale getirdiklerini söyledi.

Tekin, Menderes Spor Salonu bünyesinde toplantı odasındagerçekleştirilen "Hentbol Hakem ve Gözlemci Semineri"nde yaptığıkonuşmada, hakemlerin adil, güvenilir olmasının yanı sıra uluslararasıoyun kurallarını iyi bilmesi gerektiğini kaydetti.

Hakemliğin zor bir görev olduğunu, herkesi memnun edemediklerinibelirterek, "Hakemler sporcu ve seyircinin eğitilmesine katkı sağlar,müsabakayı keyifli hale getirir. Ben de bir dönemler hakemlik,antrenörlük yaptım ve milli takımlarda görev aldım. Adana’dan iyihakemler çıktı. Dileğimiz, eski dönemlerdeki başarıyı yakalamaktır"dedi.

Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Metin Muhacir, hakem ve gözlemcieğitimlerine büyük önem vereceklerini belirterek, bu konuya büyük zamanayıran ve önemli katkısı olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimeve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Öğretim Görevlisi ve Hentbol İl HakemKurulu Başkanı Kamil Dikici’ye teşekkür etti.

İl Hakem Kurulu Başkanı Kamil Dikici, konuşmalardan sonra hakem vegözlemcilere yönelik "Bakış açıları ve algılamada hatalar" konuluslaytlarla güçlendirilmiş konferansında, müsabakalarda, her hangi birpozisyonda hakemler, sporcular, yöneticiler, antrenörler ve sporseverlerarasında farklı bakış açılarıyla karşılaşıldığını anlatarak, hakeminzor şartlarda görev yaptığını vurguladı.

Etkinlikte, yeni il hakem kurulu ile il tertip komitesi tanıtıldı. Hakemler, bilgi ve görev talep formları doldurdu.

Toplantıya, İl Temsilcisi Yardımcısı Gökhür Ateş, İl Hakem Komitesiüyeleri, Kamil Dikici, Kamuran Şarlıoğlu, Pelin Gaye Akbulat, MustafaTunç, İl Tertip Komitesi üyeleri, Murat Güler, Ahmet Cebenay, Yusuf Can,Mustafa Gündeş ile hakem ve gözlemciler katıldı.

Bakmadan Geçme