Adana’dan Hentbol Gelişim Projesi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte hentbol branşının alt yapısını oluşturmak, tabana yaymak ve elit sporcu yetiştirmek için hazırlanan “Adana Hentbol Gelişim Projesi”ni başlattı.

 Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte hentbol branşının alt yapısını oluşturmak, tabana yaymak ve elit sporcu yetiştirmek için hazırlanan "Adana Hentbol Gelişim Projesi"ni başlattı.

Hadi, Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan konferans salonunda projede görev yapacak 18 eğitmen ile yaptığı toplantıda, Türkiye’de "Hentbol Gelişim Projesi"ni geçmiş yıllarda il spor müdürü görevinde bulunduğu Konya’da ilk kez kendisinin başlattığını, aynı uygulamayı Adana’da da yaşama geçireceklerini söyledi.

 

Geçmiş dönemlerde Adana, Konya ve Eskişehir’in hentbolda pilot bölge seçildiğini anımsatan Hadi, 8 yıldır görev yaptığı Adana’da çeşitli nedenlerden dolayı hentbolun istenilen seviyeye ulaşılamadığını, proje sayesinde 2 bin öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiğini anlattı.

 

Proje kapsamında okul-kulüp -aile işbirliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Hadi, şöyle devam etti: " Geçmiş yıllarda Adana hentbolun beşiğiydi. Hentbolda ilkler bu kentte yaşandı. Eski başarıları yakalamak için ‘Adana Hentbol Projesi’ hazırladık. 18 eğitmen gözetiminde tüm okular taranarak hentbolun alt yapısı oluşturulacak ve elit sporcu yetiştirilecek. Adana’nın geçmiş yıllardaki başarısını yakalaması için tesis, malzeme, ulaşım, beslenme ve eğitim konularında olanakları seferber edeceğiz. Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi VE Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğiyle hedeflediğimiz başarıyı yakalarsak il karmasını bayan ve erkeklerde ikili kamp ve turnuva için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan ve Avrupa’ya gönderecek kaynak yaratacağım. Hedefimiz, plakamız gibi sporda marka kent olmaktır. " dedi.

 "2 KİŞİ BAŞLADIK, SONRA DA ORDU OLDUK"

 Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü, Çukobirlikspor ile Milli takım eski Hentbol Antrenörü Kazım Tekin, 1976 yılında Merhum Prof. Dr. Yaşar Sevim’in de katkılarıyla Adana’da hentbola kendisinin yanı sıra yine eski şube müdürü Tuncay Şenyüz ile başladıklarını, kısıtlı olanaklara rağmen daha sonra önemli başarılar elde ettiklerini söyledi.

İlk kuşak hentbolcuları, basketbol oynayan sporculardan seçtiklerini anımsatan Tekin, daha sonraki yıllarda Adana’nın küçük, yıldız, genç ve büyüklerde Türkiye genelinde dereceler sahip olunduğunu, milli takımlara onlarca sporcu kazandırıldığını kaydetti.

 

Proje sayesinde hentbolun eski günlerini yakalayacağına inandığını ifade eden Tekin, "İl Spor Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi açık çek verdi. Ben 8 yıldır kendisiyle çalışıyorum. Kesinlikle verdiği sözün arkasında durur. Bu fırsatı iyi kullanmalıyız" dedi.

Hentbol İl Temsilcisi Metin Muhacir ile Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Kamil Dikici, projede görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleriyle yaptıkları toplantıda, projenin kendilerini heyecanlandırdığını, herkesin özveriyle görev yapmalarını istedi.

 Proje Koordinatörü Kamil Dikici, projenin amacının öncelikle İlde hentbol branşının alt yapısını geliştirmek, tabana yaymak ve elit sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Dikici, projenin amaçlarını da şöyle sıraladı: " Projenin hedefi, Sağlıklı Bireyler yetiştirmek, Çocuk ve gençleri spora teşvik etmek, Hentbolu sevdirmek ve yaygınlaştırılmak, ilimizdeki hentbolcu, okul ve kulüp takımı, elit sporcu sayısını artırmak, ayrıca kaliteyi artırmak ve milli takımlara sporcu yetiştirmektir. Ayrıca, proje kapsamında yapılan taramalarda adayların sürat, dayanıklılık, atış kuvveti, sıçrama kuvveti gibi değerlerinin çeşitli testlerle ölçülecek. Böylece ilk defa Adana ilinde hentbolcu profili de belirlenmiş olacak.Projede görev alacak 18 eğitmenin yanı sıra yardımcı eğitmen olarak Çukurova Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri görev yapacaklar ve hentbol antrenörlük deneyimi ve hentbol antrenörlük uygulamalarını bu projede tamamlayacaklar"

Dikici, daha sonra eğitmenlere hentbolda yetenek seçimi ve sporcu bilgi formu hakkında açıklamalarda bulundu.

 PROJEDE KİMLER GÖREV YAPACAK?

Başkanlığını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin yapacağı projede, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Milli Eğitim Şube Müdürü Hamit Şentürk, Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Metin Muhacir, ÇÜ Öğretim Görevlisi ve Proje Koordinatörü Kamil Dikici’nin yanı sıra şu eğitmenler görev yapacak:

 Mustafa Tunç (İstiklal Ortaokulu), Berrin Uygungül (AbdurrahimGizer Ortaokulu), Kamuran Şarlıoğlu (M. Mehmet Kayhan Ortaokulu), Caner Azdemir (Buhara Ortaokulu), Nesimi Dağdoğan (Nuri ve Zekiye Has Ortaokulu), Ahmet Yardım (Şehit Duran Ortaokulu), Ramazan Çelik (MithatpaşaOrtaokulu), Leyla Ateş (Necdet Kahraman Ortaokulu), İsmail Yanardağ (Ahmet Sapmaz Ortaokulu), Cüneyt Arık (AGİAD Ortaokulu), Filiz Sızar (Karşıya Endüstri Meslek Lisesi), Burhan Parsak (Aladağ Sinanpaşa Yatılı Bölge Okulu), Murat Gecekuşu (Pozantı Yatılı Bölge Okulu), Ebru Obensen (İkibinevler Ortaokulu), Zeynep Arıcı (Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi) ve Özgür Aşık (İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi)

Bakmadan Geçme