Adanaspor'a Statü Engeli

PTT 1. Lig’de mücadele eden Adanaspor’un, THF’ye yaptığı doğrudan Hentbol Süper Ligi’nde oynama teklifi, statü gereği kabul görmedi…

Adanaspor Kulübü’nün Türkiye Hentbol Federasyonu’na yaptığı 2012-13 sezonunda Erkekler Süper Ligi’nde mücadele etme teklifi kabul görmedi. THF yetkililerinin kendilerine ulaşan bu teklifi inceledikleri ancak Adanaspor’un futbolda Spor Toto Süper Lig’de yer alamaması nedeniyle ve statü gereği Erkekler Hentbol Süper Ligi’ne alınmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Adanaspor Yönetimi’nden yapılan açıklamada, “Kulübümüzün Türkiye Hentbol Süper Ligi’nde oynamak için Türkiye Hentbol Federasyonu’na yaptığı başvuru maalesef kabul edilmedi. Başvuru yaptığımızda federasyon yetkilileri bize, “Süper Lig olmaz ise 1. Lig’de oynar mısınız?” demişlerdi. Bizde bunu kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. Daha sonra başvuru ile ilgili federasyon yetkililerini aradığımızda bize statü gereği olumsuz bir karar çıktığını ve konu ile ilgili resmi yazının kulübe gönderileceğini söylediler. Gösterilen ilgi için herkese kulüp yönetimi olarak teşekkür ederiz.” Denildi.

STATÜ, ORDUSPOR VE ANTALYASPOR’A YARADI

Hatırlanacağı üzere Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Toto Süper Lig ekipleri Orduspor ve Antalyaspor’un bu konudaki taleplerini yerinde bularak Orduspor’u ligden çekilen Maliye Milli Piyango’nun yerine Kadınlar Hentbol Süper Ligi’ne, Antalyaspor’u da Erkekler Hentbol Süper Ligi’ne almıştı.

 

Bakmadan Geçme