Adios Rocasa Gran Canaria

EHF Avrupa Kupası çeyrek final maçında bu kupanın son şampiyonu Rocasa Gran Canaria ile karşılaşan Yalıkavakspor, maçı 28-25 kazanarak yarı final biletini cebine koymayı başardı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – İspanyol takımında çıkan Covid-19 vakaları nedeniyle tek maç üzerinden yapılmasına  karar verilen ve Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maça hızlı başlayan Yalıkavakspor oldu.

Her iki takımda yüksek savunmayı tercih ederken Yasemin Şahin ve Fatmagül Sakızcan ile peş peşe goller bulan temsilcimiz rakibine yaklaşık 6.30 dakika gol izni vermedi. Yalıkavakspor’un sert savunması karşısında organize olamayan İspanyol takımı 7 metreler dışında ilk golünü ancak 9.28 dakikada atabildi. Yasemin Şahin’e takım arkadaşları da skor üretmekte yardımcı olunca kontrolü hiç bırakmayan Yalıkavakspor ilk 20 dakikayı 12-6 önce tamamladı. Devrenin kalan dakikalarında 2 dakika cezalarının etkisiyle Rocasa Gran Canaria farkı kapatmaya çalışsada savunma sertliğinden taviz vermeyen Yalıkavakspor devreyi 16-12 üstünlükle kapadı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Falcon Costa’nın golleriyle İspanyol takımı maç ortak olmaya çalıştı. Ancak her seferinde karşılarında Yalıkavakspor’un savunma duvarını bulan Rocasa Gran Canaria bu duvarı geçse de kalesinde devleşen Sevilay İmamoğlu Öcal’a takıldı. İspanyol takımının çabaları farkı ancak 3 gole kadar indirebildi. Üstünlüğünü maç sonuna kadar devam ettiren Yalıkavakspor sahadan 28-25 galibiyetle ayrıldı. Temsilcimiz bu sonuçla adını yarı finale yazdırdı.

Daha önce temsilcilerimizle 3 defa eşleşen ve oynadığı 6 maçı da kazanan Rocasa Gran Canaria karşısında ilk defa bir Türk Takımı turu geçen taraf olmayı başardı.

MAY-PEK MVP YASEMİN ŞAHİN

Bu karşılaşma öncesinde 38 golle EHF Avrupa Kupası Gol Kraliçeliği ‘nde ilk sırada yer alan Yasemin Şahin bugün attığı 10 golle hem 48 gole yükseldi hem de maçın en değerli oyuncusu seçildi. MAY-PEK en değerli oyuncusu seçilen Yasemin Şahin’in haricinde, Fatmagül Sakızcan 5, Yeliz Özel ve Nurşah Sancak da 3’er golle maçı tamamladılar. Temsilcimiz maç boyunca 5 defa 2 dakika cezası alırken İspanyol takımı için sadece 1 kere 2 dakika düdüğü çalındı. Yalıkavakspor maç boyunca 3 defa 7 metre çizgisine giderken bu atışların hepsini gole çevirdi. Rakip takım ise kullandığı 7 tane 7 metre atışında 4 gol buldu.

 İspanyol takımında ise Haridyan Rodriguez Hernandez 5 golle takımının en skorer ismi olurken Maria Gomez de Costa ve Tiddara Trojaola 4’er golle maçı tamamladılar.

RAKİP LOKOMOTİV ZAGREB

Yalıkavakspor yarı final de Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagreb takımıyla eşleşti. Yarı final serisi 27 Mart ve 4 Nisan’da oynanacak.

Bakmadan Geçme