Adnan Öztürk, Antalyaspor Hakkında Konuştu

Erkekler Süper Lig ekibi Antalyaspor’da Sportif Direktör Adnan Öztürk, açıklamalarda bulundu.

Hentbolhaber.Net – Adnan Öztürk, ilk defa  Antalyaspor’a gelişi hakkında sorulara cevap verdi.

 

-Adnan hocam bu güne kadar Antalyaspor’ a gelişiniz ile ilgili hiçbir açıklama yapmadınız. Bize biraz bundan bahseder misiniz?

Adnan Öztürk: 2013- 2014 sezonunda; milli takımla Akdeniz oyunları öncesi oldukça yoğun ve yorucu tempoda çalışılarak kazanılan bronz madalya sevinci, Dünya Şampiyonası elemelerinde çok iyi oynadığımız maçta Litvanya’ ya yenilerek kaybedilen Play- Off’ un üzüntüsü, Ankara İl özel İdare ile geçirilen uzun ve zorlu lig maçlarının sonrası finalde Beşiktaş’ a kaybedilen şampiyonluk yarışı ve sonrasında kulübüm ile gelecek ile ilgili hedeflerimizin örtüşmediğinden dolayı gelen ayrılık, benim hem bedenen hem de zihinsel açıdan oldukça yorulmama sebep olmuştu. Ayrıca bütün bunlara milli takımlardaki çalışma temposunun yoğunluğu da eklenince, bir süre kulüp takımı çalıştırmamaya karar vermiştim. Bu nedenle sezon başında gelen teklifleri geri çevirmiştim. Bu tekliflerin arasında Antalyaspor en ısrarcı olanı idi. Sezon başlamadan 2 defa görüşme isteklerine olumlu cevap vermemiştim. Fakat bir toplantı için geldiğim Antalya’ da Şube sorumlusu sayın Hakan İRBAN’ ın heyecanı ve Antalyaspor gibi bir markanın hentbola kazandırılmasına biraz olsa katkıda bulunma fikri sonucunda, bu büyük camianın içerisinde yer almaya karar verdim. Böylelikle Antalyaspor’ deki sportif direktör görevim başlamış oldu.

-Takıma geldiğinizdeki durum ne idi?

Adnan Öztürk: Aslında kafamda takımla ile ilgili çok büyük endişeler vardı. Eskişehir’ de oynan kupa maçlarından sonra, endişe yerini karamsarlığa bıraktı. Eylül ayının sonlarında geldiğim Antalya’da kulüp yönetimin ve taraftarın heyecanı ve şehrin potansiyeli burada uzun sürecek olsa da iyi işler yapabileceğimiz konusunda umutlanmama neden oldu. Ayrıca çok zorlu yollardan geçerek başarıyı yakalamış Muratpaşa kadın takımı önümüzde iyi bir örnek olarak dururken pes etmek olmazdı.

-Ligin 5. Haftasından sonra takımın teknik direktörlüğüne Okan HALAY getirildi bu konu hakkında bizleri aydınlatır mısınız?

Adnan Öztürk: Milli takımlar ve federasyondaki yoğun çalışma temposu, teknik anlamda takıma istediğim düzeyde katkı yapamama sebep oldu ve kulübün yararları doğrultusunda yönetimle yaptığımız çalışmalar neticesinde lige verilen milli takım arasında teknik direktörlük görevine Okan HALAY’ ı getirdik. Daha sonra eksiklerimiz doğrultusunda kulüp yönetimi ve Şube sorumlumuz Hakan İrban’ ın büyük özverileri sayesinde teknik ekip ile beraber transfer çalışmalarına başladık. Bazı hayal kırıklarından dolayı gecikmemize rağmen, kadromuzu ligin ortalarında tamamlamayı başardık. Böylesine ani ve büyük değişimler beraberinde de büyük sıkıntılar getirir. Fakat ligin son maçlarında takım olmaya başlamamızla beraber, galibiyetlerin gelmesi devre arasına moralli ve motive girmemize sebep oldu. Şu anda teknik ekip ve sporcularımız ligin ikinci devresine hazırlanıyorlar. Bizde yönetimle ekibimize destek vermeye çalışıyoruz”dedi.

Adnan Öztürk’e sorularımıza vermiş olduğu cevaplardan dolayı Hentbolhaber.Net ekibi olarak teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme