Adnan Öztürk düzeltmede bulundu

Dün Doğan Haber Ajansı tarafından servis edilen haber ve aynı zamanda açıklama kendisine yapılmış gibi gösterilen bir kişi tarafından sosyal medyada paylaşıma A Milli Takımlar Teknik Direktörü Adnan Öztürk’ten açıklama geldi.

Hentbolhaber.Net olarak dün yayına verdiğimiz  “Anadolu’ya hentbolu sevdireceğiz derken İstanbul ‘u kaybettik”  adlı habere ilişkin hem A Milli Takımlar Teknik Direktörü Adnan Öztürk hem de U18 Yaş Erkek Milli Takımlar Antrenörü Yusuf Ali Kurt’tan açıklama geldi.

Öncellikle Yusuf Ali Kurt yapmış olduğu açıklamada, kendisinin herhangi bir şekilde hiçbir yere açıklamada bulunmadığını belirtmiştir. “Bandırma’ki kampta açıklamaları A Milli Takımlar Teknik Direktörü Adnan Öztürk yapmıştır” dedi.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Adnan Öztürk ise ilgili haber ajansında ve Hentbolhaber.Net web sitemizde yer alan açıklamalarda bazı düzeltilmesi gereken yerler olduğunu ve aslında orada yer alan haber içeriklerinde ise yanlış anlaşılmaların olduğunu belirtmiştir. Özellikle tartışılan içeriklerin bazı yerleri ile ilgili olarak şu açıklamaları yapmıştır.

Öztürk,  “Anadolu’ya hentbolu sevdireceğiz derken İstanbul ‘u kaybettik” diye yer alan açıklamalarında, “THF’nin birinci görevi hentbolu sevdirmek, yaygınlaştırmak. Hentbolun daha da yaygınlaşması için geçmişte yapılan bazı uygulamalar ile birçok faaliyetler yapıldı, birçok organizasyonlar gerçekleştirildi. Ancak geçmişte İstanbul, Ankara, İzmir gibi Hentbolun menşei olan büyük şehirlerde bazı faaliyetler ilginin kaybolmasına neden oldu. Federasyon olarak ortaya koyduğumuz projeler ile ekonominin kalbi İstanbul gibi büyük şehirlerde kalkınmayı sağlamaya çalışıyoruz. Şuan İstanbul’da hentbolun daha da yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca Ankara, İzmir, Bursa , Trabzon gibi yerlerde de projeler uygulanıyor. Bunun haricinde şuan kampta bile Türkiye’nin birçok yerinden altyapı sporcusu bulunmakta. Türkiye’nin dört bir yanına hentbolun yaygınlaştırılması için çalışırken, İstanbul gibi bir şehrinde daha fazla yer alması gerekiyor.

THF Bütçesinin yarısının Hakem vb. masrafları olduğu gibi anlaşılan açıklamalarının bir kısmında ise, “Burada anlatmak istediğim konu Türkiye Hentbol Federasyonunun bütçesinin büyük bir kısmı THF’nin zorunlu harcamalarına gitmekte.(Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig organizasyon masrafları) Aktarılan kaynakta yetersiz bu sebeple çok fazla sayıda kamp yapamıyoruz. Altyapıda çok fazla kamp yaparak hentbolun geleceği çocuklarımızı biraraya getirmeye çalışıyoruz. Bu kaynağın attırılması için federasyonumuz çalışıyor” dedi.




Bakmadan Geçme