Öztürk U17 ve U20’leri Değerlendirdi

Erkek A Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk , U17 Bayan Milli Takımımız ve U20 Erkek Milli takımımız hakkında açıklamalarda bulundu.

Hentbolhaber.Net – Adnan Öztürk yapmış olduğu açıklamaya Akdeniz Konfederasyon kupasında 2. olarak bizleri gururlandıran U17 kız takımımızın oyuncu, teknik ekip ve diğer emeği geçenleri kutlayarak başladı.

Öztürk devam eden açıklamalarında; ” Çocuklarımızı yetiştiren antrenör, onlara çalışma imkanı sunan kulüplerimiz , il karmalarında bu oyuncuları seçen ve kamplarını yapan antrenör arkadaşlar da özel bir teşekkürü hak ediyorlar diye düşünüyorum.

NEDEN U19 RUSYA’DA MÜCADELE EDİYOR?

Öztürk Geçen sene de aynı sevinci erkek takımımızın Akdeniz Konfederasyon kupasında bizlere yaşattığını belirterek; “Aynı takım şu anda Moskova’ da U21 dünya şampiyonası elemelerini oynamakta”dedi.

Öztürk,  “Herkesin aklına gelecek soru, neden U21 müsabakalarında U19 milli takımı mücadele ediyor?

2010 EYOF öncesi kız ve erkek takımlarımız hazırlanırken 94- 95 jenerasyonunda büyük boşluk olduğu fark edildi. Bu takımlarımız yoğun kamp ve maç organizasyonuna rağmen istediğimiz düzeye gelemedi. Takım olarak istediğimiz düzeye gelememelerine rağmen bu jenerasyondan 4- 5 oyuncunun A milli takımlarda görev alabilecek duruma gelmelerinin ise bizim için bir kazanç olduğunu düşünüyorum.

Bu tecrübeden yola çıkılarak 96- 97 jenerasyonunun seçiminde ve eğitiminde gösterilen titizliğin üzerine istendik düzeye yakın maç organizasyonu eklenince bu takımlarımız geçen 2 yıl içerisinde katıldıkları organizasyonlardan başarı ile çıktılar.

U19 ve U17 takımlarımızın maç tecrübelerinin artırıldığı zaman uzun vadede daha başarılı olabilecekleri görüşündeyiz. Bu nedenle 2 yıl sonraki şampiyonalara katılabilme şanslarının artırmak amacı ile daha fazla uluslararası maç deneyimi yaşamalarının faydalı olacağı düşüncesinden yola çıkarak bu elemelere U21 yerine U 19 takımımız gönderildi.

Bu yıl içerisinde yapılan kampların büyük bölümünde kız ve erkek oyuncularımızı gözlememe şansına sahip olduk. Şu anda elimizde oldukça kaliteli oyuncular olduğunu ve bu oyuncuların büyük bölümünün ileriki yıllarda A milli takımlarımızda görev alabilecek yetenekte olduklarını görmek bizleri oldukça umutlandırdı. Bu kamplarda gözlemlediğimiz en önemli konu süper lig maç tecrübesi fazla olan oyuncular ile U 17 erkek takımızdaki oyuncularından, Hentbol spor kulübü ile lig maçı oynayanların daha ileride olduğu. Bu gözlemden yola çıkarak genç oyuncularımıza yılda ne kadar fazla uluslararası veya üst maç oynatabilmenin yollarını bulmak bizlerin üzerinde durması gereken en önemli konundur diye düşünüyorum. Bütün dünyada hakim olan görüş; yıldız ve genç oyuncuları yılda en az 15- 20 arası uluslararası maç oynamayan ülkelerin kulüp ve milli takımlar düzeyinde başarılı olmalarının münkün olmadığıdır.

Oyuncularımızın üst düzey maç deneyimlerini artırılması yollarını aramak amacıyla her ortamda kulüplerimizin yönetici ve antrenörlerine bu konuyu anlatıp tartışmaya açmaya çalışıyoruz. Şu anda karşılıklı görüş alışverişlerimizden çıkan sonuçlara göre oluşan fikir, sorun ve çözüm önerileri konularında hem fikir olduğumuzu görmek çözüm için bizleri umutlandırıyor”dedi.

Bakmadan Geçme