Adnan Öztürk: “Verimli kampın ardından gelen zafer”

Fransa'da düzenlenecek olan 2017 Erkekler Dünya Şampiyonası grup elemeleri 5. grupta yer alan A Milli Erkek Takımımız, ilk maçında Belçika’dan 24-31 galip ayrılırken, müsabaka sonrası Hentbolhaber.Net olarak Belçika’dan son dakika açıklamaları aldık.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – A Milli Takım antrenörü Adnan Öztürk, İstanbul’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtirken, “İstanbul’da verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bu da bu akşam sahaya yansıdı. İlk 15 dakika bocaladık. Ancak daha sonra toparladık. Kalecimiz Yunus Özmusul’da devreye girdi, takım olarak ciddi oynadık. Deplasmanda maç kazanmak zor. Ancak savunmamız  galibiyette önemli rol oynadı.

-Hocam ilk yarıda 10-14 maç sonucu da 24-31. Sizce bugün neyi iyi yaptık?

Adnan Öztürk, “Bugün iyi yaptığımız savunmamızdır. Oyunun genelinde kontrollü oynadık. Tempo bizde idi. Onlara bırakmadık. Onlar kontrolü kaybetti. Tabi bizde de sıkıntı vardı. Gençleşen oyuncularımız ile ilk defa bir arada oynuyoruz ama bu dönemide peyderpey atlatacağız”

-Hocam bugün %66 şut etkinliğimiz var. Savunmamız ile birlikte hucümda nasıldık? Etkin miydik?

Adnan Öztürk, “Etkin idik. Ancak iyi pozisyonda atış kullanırsan etkili olursun. Bugün kontrollü oynarken, sabırlık olduk ve doğru pozisyonda şutlarımızı çektik. İstediğimizi aldık”

-Ramazan 9 gol ile skor gücümüzü çekerken, Onur Ersin’de 7 gol ile ön plana çıktı. 

Adnan Öztürk, “İkinci yarıda Ramazan ile adam adama çıktılar. İlk yarıda Ramazan etkili idi ve Can Çelebi’yi orta oyun kurucu oynattık. Biliyorsunuz daha önce size yapmış olduğum açıklamalarda bazı taktikler deniyorduk. İkinci yarı Ramazan’a adam adama çıkınca alan genişledi ve ortada hızlı oynayan ve birebirde etkili olan Onur Ersin boşlukları iyi değerlendirdi. Skora katkısı oldu.”

-Galibiyette takım olarak iyi idik. Ancak bugün ön plana çıkan oyuncularımız kimlerdi?

Adnan Öztürk, “Kalecimiz Yunus Özmusul bugün çok iyi idi. İlk devrede Ramazan Döne skoru kontrol etti.  Pivotta Tolga Özbahar işimizi kolaylaştırdı. İlk yarıda istatistiklerde “0” sıfır olan sağ kanadımız Çetin Çelik ön plana çıktı. Uğur savunmada çok iyi idi. Alperen,  Harun çok iyi  savunma yaptılar. Biz takım olarak çok iyi idik. Çok gol atandan savunma yapana kadar herkes çok iyi idi” dedi.

Son olarak galibiyetten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Adnan Öztürk, Ankara’daki müsabaka için destek istedi.




Bakmadan Geçme